Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Το 10,7% του τζίρου από Κύπρο

Ο όμιλος Fourlis αναφέρει ότι η δραστηριότητά του στην Κύπρο αντιστοιχεί στο 10,7% του συνολικού τζίρου του ομίλου του, ενώ οι καταθέσεις των θυγατρικών του ανέρχονταν στις 15/3/2012 σε 800.000 ευρώ.

Fourlis: Το 10,7% του τζίρου από Κύπρο
Ο όμιλος Fourlis, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει ότι η δραστηριότητά του στην Κύπρο αντιστοιχεί στο 10,7% του συνολικού τζίρου του ομίλου του, ενώ οι καταθέσεις των θυγατρικών του ανέρχονταν στις 15/3/2012 σε 800.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο όμιλος σημειώνει ότι δραστηριοποιείται την κυπριακή αγορά μέσω των εταιριών Housemarket Cyprus Limited (ΙΚΕΑ) με ένα κατάστημα και Intersport Athletics (Cyprus) Limited με τρία καταστήματα.

Σε ότι αφορά τις καταθέσεις των εν λόγω εταιριών σημειώνει ότι την Παρασκευή 15/3/2013 οι καταθέσεις της Housemarket Cyprus Limited στην Τράπεζα Κύπρου ανέρχονταν σε 710.846 ευρώ (καταθετικός λογαριασμός) και 83.019 ευρώ (τρεχούμενος λογαριασμός), ενώ η Intersport Athletics δεν είχε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι καμία εκ των δύο εταιριών δεν είχε ούτε έχει συνεργασία με την CPB.

Επιπλέον, ο όμιλος τονίζει ότι το σύνολο του κύκλου εργασιών των δύο εταιριών για τη χρήση του 2012 αποτελεί το 10,7% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου Fourlis.

Επισημαίνει ωστόσο ότι με δεδομένη την ισχυρή θέση των καταστημάτων IKEA και Intersport στην κυπριακή αγορά και την σχετικά μικρή συμμετοχή τους στο συνολικό κύκλο εργασιών του ομίλου, η αναμενόμενη πτώση του κύκλου εργασιών λόγω της παρούσας οικονομικής κατάστασης στην Κύπρο δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το σύνολο του κύκλου εργασιών του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v