Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Intracom, Alcatel και Raytheon

Την απόφασή τους να συνεργασθούν σε Αμυντικά Δορυφορικά Συστήματα Επικοινωνίας ανακοίνωσαν οι Intracom, Alcatel και Raytheon ώστε να ανταποκριθούν στις διαφαινόμενες ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνεργασία Intracom, Alcatel και Raytheon
Την απόφασή τους να συνεργασθούν σε Αμυντικά Δορυφορικά Συστήματα Επικοινωνίας ανακοίνωσαν οι Intracom, Alcatel και Raytheon.

Η ενεργοποίηση του ελληνικού δορυφόρου HellasSat προετοίμασε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Intracom, το έδαφος για σημαντικές νέες επενδύσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία εξειδικευμένης υποδομής δορυφορικών επικοινωνιών για εμπορικές και στρατιωτικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Η απαίτηση αυτή παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για την εγχώρια ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών και για την παραγωγή δορυφορικών συστημάτων επικοινωνίας.

Αυτή η ευκαιρία είναι ιδιαιτέρως επωφελής για την ελληνική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, δίνοντας της την δυνατότητα μακρόχρονης παρουσίας στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εταιρίες Intracom με Alcatel και Raytheon έχουν συμφωνήσει να συνεργασθούν στον τομέα των συστημάτων δορυφορικών επικοινωνιών για να ανταποκριθούν στις διαφαινόμενες ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ALCATEL, όπως επισημαίνεται, έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των στρατιωτικών και των εμπορικών δορυφορικών επικοινωνιών, καθώς είναι πρωτοπόρος στην Ευρώπη στα συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών και ο κύριος προμηθευτής διαστημικών εφαρμογών του Γαλλικού Υπουργείου Aμυνας.

Η εταιρία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο επίσης στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της πλοήγησης, της παρατήρησης, του περιβάλλοντος και των επιστημών για εμπορικές και στρατιωτικές εφαρμογές καθώς και για διαστημικές μεταφορές.

Η RAYTHEON, όπως αναφέρεται σχετικά, είναι μια πρωτοπόρος βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων, στο χώρο της άμυνας και της δημόσιας διοίκησης, με σημαντική τεχνογνωσία σύνθετων συστημάτων και λύσεων στον τομέα των επικοινωνιών. Η εταιρία έχει τη δυνατότητα σχεδίασης, κατασκευής επικοινωνιακών συστημάτων υψηλών επιδόσεων για τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα για χρήση στρατιωτικών και εμπορικών δορυφόρων. Η RAYTHEON προμηθεύει με δορυφορικά τερματικά συστήματα το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ καθώς και αρκετούς άλλους χρήστες ανά τον κόσμο.

Η INTRACOM, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι η μεγαλύτερη εταιρία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα με 5.300 εργαζομένους διεθνώς. Συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και συνεργασίες, αναπτύσσοντας προϊόντα και αναλαμβάνοντας πολύπλοκα ολοκληρωμένα έργα υψηλής τεχνολογίας για εμπορικές και στρατιωτικές εφαρμογές.

Η INTRACOM έχει την δυνατότητα σχεδίασης, κατασκευής, ολοκλήρωσης, εγκατάστασης και υποστήριξης συστημάτων ασφαλών δορυφορικών επικοινωνιών, για εφαρμογές ψηφιακών δεδομένων, τηλεφωνίας, video και Internet. Προϊόντα αυτής της τεχνολογίας που σχεδίασε και παράγει η INTRACOM, όπως οι τερματικοί σταθμοί VSAT ”CRONOS”, συστήματα κρυπτογράφησης και ασύρματα συστήματα επικοινωνιών, είναι σήμερα σε επιχειρησιακή χρήση επ΄ ωφελεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ άλλα, όπως το Διαδίκτυο μέσω Δορυφόρου (Internet over Satellite), τα δορυφορικά συστήματα διανομής περιεχομένου (Satellite Content Distribution Systems) και η ψηφιακή πλατφόρμα δορυφορικών επικοινωνιών (Digital Satellite Communications Platform), χρησιμοποιούνται από διάφορους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η εκτεταμένη εμπειρία της εταιρίας διεθνώς σε προηγμένα συστήματα Διαχείρισης Δικτύων (Network Management) και η μοναδική γνώση του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου διασφαλίζει την σωστή υλοποίηση σύνθετων δορυφορικών επικοινωνιακών προγραμμάτων πάντα σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα ασφαλείας.

Η INTRACOM απασχολεί πάνω από 500 ειδικευμένους μηχανικούς και επιστήμονες για την υποστήριξη δορυφορικών τεχνολογιών και προγραμμάτων. Επιλέον στο πλαίσιο των παραπάνω δραστηριοτήτων, η INTRACOM συνεργάζεται με άλλες ελληνικές εταιρίες αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της τοπικής βιομηχανίας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης.

Η δικτυακή εμπειρία της INTRACOM, η κατασκευαστική της ικανότητα και η γνώση που έχει για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της ALCATEL στο σχεδιασμό δορυφορικών συστημάτων και την ευρεία γνώση της RAYTHEON σε εξειδικευμένα στρατιωτικά δορυφορικά τερματικά και συστήματα δημιουργεί μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα που είναι σε θέση να παράσχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις με βάση τεχνολογίες αιχμής και ευρεία συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτή η συνεργασία θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω κοινή δραστηριότητα των εταιριών σε άλλα διεθνή προγράμματα σε συνάρτηση με τις προκύπτουσες ευκαιρίες σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος, καταλήγει η ανακοίνωση της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v