Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εμφαση στη διεθνή επέκταση

Η Intralot επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη απελευθέρωση την παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, για να αντισταθμίσει την μείωση των εσόδων στην εγχώρια αγορά, είπε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κ. Αντωνόπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Intralot: Εμφαση στη διεθνή επέκταση
Η Intralot επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη απελευθέρωση την παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, για να αντισταθμίσει την μείωση των εσόδων στην εγχώρια αγορά, είπε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κ. Αντωνόπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η εταιρία επιδιώκει να επεκταθεί στην Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, καθώς και να ενισχύσει την παρουσία της στις ξένες αγορές, όπου ήδη έχει δραστηριότητες.

”Η εκμετάλλευση του κύματος ιδιωτικοποιήσεων στην διεθνή αγορά (τυχερών παιχνιδιών) για την Intralot είναι η νούμερο ένα στρατηγική της”, είπε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος στη συνέντευξη στο Reuters, προσθέτοντας ότι ”η αναμενόμενη απελευθέρωση της αγοράς αποτελεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Intralot και του συνεταίρους της”.

Τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες της Intralot, της τρίτης μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφορικής για την διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών βάσει πωλήσεων, συνεισέφεραν ποσοστό 63% περίπου επί του συνόλου.

Ωστόσο, τα έσοδα από τις εγχώριες δραστηριότητες μειώθηκαν το 2004, λόγω κυρίως της παύσης του στιγμιαίου λαχείου Ξυστό, που συνεισέφερε 108 εκατ. ευρώ ή το ένα τρίτο περίπου των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας το 2003.

Ο κ. Αντωνόπουλος είπε πάντως ότι θα ενδιαφερόταν να συμμετάσχει σε πιθανό νέο διαγωνισμό για την ανάθεση του κρατικού λαχείου Ξυστό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μεγάλο μέρος των εσόδων της Intralot στην Ελλάδα προέρχεται από το επιτυχημένο παιχνίδι Στοίχημα, που η εταιρία διαχειρίζεται για τον ΟΠΑΠ από τις αρχές του 2000, αναφέρει το Reuters. Το παιχνίδι, στο οποίο ΟΠΑΠ είπε πρόσφατα ότι πιθανόν να προσέθετε και ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, συνεισέφερε 140 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 43% επί των συνολικών πωλήσεων πέρυσι.

Ωστόσο, η εταιρία είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις για συνέχιση της πτώσης των εσόδων από το παιχνίδι φέτος λόγω και της σημαντικής διείσδυσης του Internet στην αγορά στοιχημάτων.

Πρόσθεσε όμως ότι η συνολική ελληνική αγορών στοιχημάτων διευρύνεται, εξέλιξη που η εταιρία θεωρεί ευκαιρία και όχι κίνδυνο.

”Εμάς μας ενδιαφέρει, και νομίζω και τον ΟΠΑΠ θα τον ενδιέφερε, να δούμε από κοινού την εξαγωγή του προϊόντος Στοίχημα στην διεθνή αγορά”, είπε ο Αντωνόπουλος συμπληρώνοντας ότι ”η (πιθανή) προσθήκη και του ελληνικού στοιχήματος, καθώς και το όνομα του ΟΠΑΠ νομίζω ότι θα είναι σημαντικά πλεονεκτήματα, που είναι αξιοποιήσιμα”.

Η σύμβαση της Intralot με τον ΟΠΑΠ για την διαχείριση του Στοιχήματος λήγει το 2007 και ο κρατικός οργανισμός έχει το δικαίωμα να την ανανεώσει για τρία ακόμη έτη. Αλλά ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι η εταιρία ενισχύει ήδη την παρουσία της στο εξωτερικό για να υποκαταστήσει τυχόν απώλειες εσόδων στην Ελλάδα.

”Αν το 2007...δεν υπάρχει ανανέωση του Στοιχήματος με τον ΟΠΑΠ, τότε η Ελλάδα θα αντιπροσωπεύει το πιθανότερο περίπου το 5% του συνολικού τζίρου της Intralot. Δεν βλέπω κανένα λόγο η Intralot να μην είναι εισηγμένη σε άλλο Χρηματιστήριο και να μην έχει και αλλού την έδρα της”, είπε ο Κ. Αντωνόπουλος.

”Η Intralot πλέον, με βάση τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, το 2007 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ακόμη και αν απολέσει το ελληνικό Στοίχημα”, πρόσθεσε.

Η Intralot, με παρουσία σε 26 χώρες με επίκεντρο την Ανατολική Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με την Hilton Group και την θυγατρική της στο κλάδο τυχερών παιχνιδιών Ladbrokes για τα μεγάλα έργα ιδιωτικοποιήσεων σημαντικών κρατικών φορέων τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

”Έχουμε ήδη συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής λοταρίας του Μαυρικίου σε κοινοπραξία με την Hilton Group ”, είπε ο Αντωνόπουλος, προσθέτοντας, ότι η απόφαση για τον νικητή αναμένεται πιθανότατα εντός του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Αντωνόπουλος είπε ακόμη ότι η Intralot ενδιαφέρεται σε συνεργασία με την Hilton Group και άλλους εταίρους να ενισχύσει την παρουσία της στην Τουρκία φέτος και να εισέλθει στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ακόμα ότι η εταιρία και η Hilton Group σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της εθνικής λοταρίας της Τουρκίας Milli Piyango, που διαχειρίζεται το αριθμολαχείο Λόττο και το στιγμιαίο λαχείο Ξυστό στην γειτονική χώρα. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση άδειας για επτά έως δέκα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2005, τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η εταιρία σε συνεργασία με την Hilton Group θα ενδιαφερόταν να συμμετάσχει και στο διαγωνισμό για την απόκτηση άδειας λειτουργίας του Λόττο στην Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο έτος.

Μέσα στους στόχους βρίσκεται και η Νέα Ζηλανδία, καθώς και η Αυστραλία.

”Μετά από διεθνή διαγωνισμό, μας έχουν ανακηρύξει μειοδότες για την εγκατάσταση ενός συστήματος videolotto, που ελέγχει περίπου 25.000 μηχανές, που λειτουργούν στη Νέα Ζηλανδία”, είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

”Η ήπειρος της Αυστραλίας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μας, γιατί υπάρχουν αρκετές ιδιωτικοποιημένες δραστηριότητες, όπου θα μπορούμε να παίξουμε κάποιο ρόλο σε συνεργασία πάντοτε με αυστραλιανές εταιρίες”, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v