Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκλεισε το deal για υποκαταστήματα στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε και επισήμως η διαδικασία απόσχισης και μεταφοράς των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Έκλεισε το deal για υποκαταστήματα στην Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσχισης και μεταφοράς των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Εuro2day.gr, μετά τις 17:00 θα βγει η ανακοίνωση από την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία θα υπογραμμίζεται ότι αύριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα είναι ανοιχτά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη από εχθές το βράδι, αλλά περίμεναν την απόφαση του eurogroup στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη για άμεση μεταβίβαση των υποκαταστημάτων σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο.

Στη Λευκωσία βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο αντιπροσωπεία της Τράπεζας Πειραιώς για να κλείσει το θέμα. Ωστόσο, η κυπριακή πλευρά έγειρε διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία καθυστέρησαν την υπογραφή της συμφωνίας, ώσπου να υπάρξει συνολική συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Το Euro2day.gr είχε από την Παρασκευή καταγράψει τις πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου και τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας στην Αθήνα να περάσουν στα χέρια εγχώριου ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς οι εν Ελλάδι δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου και της Λαικής ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση: "Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2013, ενέκρινε την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v