Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Αττικής: Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολόγου

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinate debt issue) ύψους 100 εκατ. ευρώ από την Attica Funds Plc., θυγατρική της Τράπεζας Αττικής. Το ομόλογο είναι 10ετούς διάρκειας, εγγυημένο από την τράπεζα.

Τράπεζα  Αττικής: Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολόγου
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinate debt issue) ύψους 100 εκατ. ευρώ από την Attica Funds Plc., θυγατρική της Τράπεζας Αττικής.

Το ομόλογο είναι 10ετούς διάρκειας, εγγυημένο από την τράπεζα, με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα 5 έτη. Το ομόλογο φέρει κυμαινόμενο τοκομερίδιο ίσο με το Euribor 3 μηνών πλέον 120 μονάδων βάσης για τα πέντε πρώτα έτη.

Όπως είχε αναφέρει το euro2day.gr, στην περίπτωση που το ομόλογο δεν ανακληθεί, τότε το τοκομερίδιο αυξάνεται κατά 130 μονάδες βάσης. Εξάλλου, η Moody’s βαθμολόγησε με ”Ba1” το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, οι αγορές υποδέχτηκαν την έκδοση με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως αποδεικνύεται από την άμεση κάλυψή του από θεσμικούς επενδυτές στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η UBS Investment Bank και η EFG Eurobank Ergasias.

Οι τίτλοι θα είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Με την έκδοση αυτή η Τράπεζα Αττικής ενισχύει σημαντικά την κεφαλαιακή της επάρκεια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της για διεύρυνση των βασικών τραπεζικών εργασιών, την ανάπτυξη των δικτύων διανομής των υπηρεσιών της (δίκτυο καταστημάτων, e-banking, ATMs) και την αναδιοργάνωση του ομίλου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v