Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πρόταση για πλήρη απόκτηση της Hellas Com

Πρόταση για την απόκτηση του υπόλοιπου 48,6% της Hellas Com International υπέβαλε ο ΟΤΕ. Το ποσοστό κατέχουν διαφορετικές εταιρίες, με τις Intracom και Siemens να διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος (15% η καθεμία).

ΟΤΕ: Πρόταση για πλήρη απόκτηση της Hellas Com
Αποδεκτή φαίνεται ότι θα γίνει, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, η πρόταση του ΟΤΕ να εξαγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας Hellas Com International, το οποίο ανήκει σε διαφορετικές επιχειρήσεις.

Το υπόλοιπο ανέρχεται σε 48,6%, ενώ τη μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν οι Intracom και Siemens, οι οποίες ελέγχουν ποσοστό 15% η καθεμία.

Ο ΟΤΕ ελέγχει το 51,4% της Hellas Com International, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατέχουν οι Εθνική Τράπεζα, ANCO, Fulgor (ελληνική εταιρία ηλεκτρικών καλωδίων), Nexans, Τηλε-Καλώδια, Μάρακ, Raycap, Space Hellas και Uptek.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνονται πλήρως, η πρόταση από πλευράς ΟΤΕ έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στελέχη τόσο της Hellas Com International όσο και του Οργανισμού εκτιμούν πως η υλοποίησή της είναι πολύ πιθανή.

Σημειώνεται πως παλαιότερα ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμης είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να συμμετέχει μαζί με τους προμηθευτές του σε εταιρία και πως σε αυτό το πλαίσιο πρόθεσή του ήταν να την κλείσει.

Στ. Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v