Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πέρασαν” τα πακέτα της Αλουμίνιον στον Μυτιληναίο

Ο όμιλος Μυτιληναίου ολοκλήρωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού που κατείχε η Alcan στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης πέρασαν μέσω του ΧΑ οι μετοχές της Alcan στην τιμή των 6,95 ευρώ ανά μετοχή.

”Πέρασαν” τα πακέτα της Αλουμίνιον στον Μυτιληναίο
Ο όμιλος Μυτιληναίου ολοκλήρωσε την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού (53%) που κατείχε η Alacn στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης πέρασαν μέσω του ΧΑ οι μετοχές της Alcan στην τιμή των 6,95 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα, πέρασε σήμερα το 60,2% της Αλουμίνιον της Ελλάδος που κατείχε η Alcan με τη μορφή 11 πακέτων -συνολικά 12.986.154 μετοχών- στην τιμή των 6,95 ευρώ ανά μετοχή.

”Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε την συναλλαγή και καλωσορίζουμε τη δέσμευση που παρέχει η Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων για τη μακρόχρονη και αναπτυξιακή πορεία της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.” ανέφερε η κα Cynthia Carroll, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alcan Primary Metal Group.

Πριν από την συναλλαγή η Alcan κατείχε περίπου 13 εκατ. μετοχές της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε, δηλαδή ποσοστό 60,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων και προς τούτο συνδεόμενα πρόσωπα αποκτούν ποσοστό 53% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε. από την Alcan.

Επίσης συμφωνήθηκε ότι ο Όμιλος Alcan θα συνεχίσει να παρέχει προς την Εταιρία συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως βωξίτη, αλλά και τεχνική και βιομηχανική υποστήριξη, ενώ υλοποιήθηκε και η απόκτηση από τον Όμιλο Μυτιληναίου των συμφωνιών αγοράς Αλουμίνας.

Η συνολική αξία της συναλλαγής προσεγγίζει το ποσό των 79,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Για το υπόλοιπο ποσοστό (7,2%) της Alcan, παρέχεται στη τελευταία η δυνατότητα να εξασκήσει δικαίωμα πώλησης (put option), στην Μυτιληναίος Α.Ε. με χρόνο εξάσκησης 12-15 μήνες από σήμερα.

Η πρωτοποριακή κίνηση της εξαγοράς μιας θυγατρικής πολυεθνικής στην Ελλάδα, μιας βιομηχανίας – σύμβολο για την νεώτερη Ελληνική οικονομική ιστορία, που συνέβαλλε στην ανάπτυξη ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής βιομηχανίας, μας κάνει όλους στον Όμιλο περήφανους και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για το μέλλον”, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων.



Είναι παράλληλα, πρόσθεσε ο ίδιος, και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ίδια την Ελληνική οικονομία, τις δυνατότητές της και μία ηχηρή απάντηση σε όλους όσους έσπευσαν τα τελευταία χρόνια να απαξιώσουν την Ελληνική βιομηχανία και τους Έλληνες εργαζόμενους.



Η Αλουμίνιον της Ελλάδος απασχολεί 1.288 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 138 εργάζονται στην 100% θυγατρική της μεταλλευτική εταιρία Δελφοί – Δίστομον Α.Ε. Οι πωλήσεις της Εταιρίας έφθασαν τα 357,3 εκατ. ευρώ το 2004.



Επισημαίνεται ότι η Alcan είναι μία πολυεθνική, ανταγωνιστική επιχείρηση στην αγορά του αλουμινίου και της συσκευασίας, καθώς επίσης και στην ανακύκλωση αλουμινίου.

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από ευκαιρίες συνεργιών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και συνεργασίας με τον Όμιλο Μυτιληναίου. Μετά την παραπάνω εξαγορά, ο Όμιλος απασχολεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό 4,500 άτομα.

Η συμφωνία για την εξαγορά είχε αρχικώς ανακοινωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2004 και ακολούθησε η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εκτέλεση της συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v