Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Δέσμευση για 5 χρόνια με Intralot

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια παρατείνεται η παραμονή της Intralot στο κεντρικό σύστημα του ΟΠΑΠ, όπως υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

ΟΠΑΠ: Δέσμευση για 5 χρόνια με Intralot
Για τουλάχιστον πέντε χρόνια παρατείνεται η παραμονή της Intralot στο κεντρικό σύστημα του ΟΠΑΠ, όπως υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2012, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικές πληροφορίες του Χαμαιλέοντα.

Όπως είπε ο κ. Λουρόπουλος, η συμφωνία που αναμένεται να εγκριθεί από την προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ στις 26 Μαρτίου, θα είναι τριετούς διάρκειας και θα προβλέπει εξάμηνη περίοδο διαπραγμάτευσης με την Intralot καθώς και 18μηνη περίοδο εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου συστήματος στην περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Συνολικά δηλαδή, θα χρειαστούν πέντε χρόνια μέχρι να εγκατασταθεί ο νέος τεχνολογικός πάροχος. Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, υποστήριξε πως ο διαγωνισμός για τον πάροχο προέβλεπε 10ετές συμβόλαιο και τόνισε πως ο περιορισμός στα 3 χρόνια (συν τα δύο χρόνια) είναι θετικός γιατί γίνεται με την ίδια τιμή.

Σε ερώτηση για το ετήσιο κόστος και το αν συνδέεται με τα έσοδα του οργανισμού, ο κ. Λουρόπουλος είπε πως εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί το ύψος της συμφωνίας και τόνισε πως βασίζεται στην πρόταση του αναδόχου (Intralot).

Το νέο τεχνολογικό σύστημα αφορά μόνο τα υφιστάμενα παιχνίδια του οργανισμού και όχι τα VLTs, τα Online παιχνίδια και τα Λαχεία (Ξυστό, κλπ) είπε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ. Η έγκριση της συμφωνίας απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του 34% των μετόχων του οργανισμού ξεκαθάρισε ο κ. Λουρόπουλος ο οποίος πρόσθεσε πως σύντομα θα είναι και στο Virtual Data Room ώστε να έχουν πρόσβαση σ' αυτή και οι υποψήφιοι επενδυτές για την εξαγορά του ΟΠΑΠ.

Σε ερώτηση για το αν έχουν ερωτηθεί οι υποψήφιοι για την συμφωνία με την Intralot, ο κ. Λουρόπουλος είπε πως κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων δεν εντόπισε κάποια συγκεκριμένη ένσταση. Ο ίδιος τόνισε πως με την υπογραφή της συμφωνίας ο ΟΠΑΠ εξοικονομεί χρήματα π.χ. από τη χρήση των υφισταμένων τερματικών στα πρακτορεία, κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v