Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εργο 15,3 εκατ. ευρώ από θυγατρική

Σε κοινοπραξία της Intrasoft International, θυγατρική της Intracom, με την εταιρία Trasys ανέθεσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έργο ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό. H εταιρία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αγγλία.

Intracom: Εργο 15,3 εκατ. ευρώ από θυγατρική
Σε κοινοπραξία της Intrasoft International με την εταιρία Trasys ανέθεσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έργο ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό.

Το ποσοστό συμμετοχής της Intrasoft International, θυγατρικής της Intracom, στην εν λόγω κοινοπραξία ανέρχεται σε 50%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτυχία αυτή της Intrasoft International εντάσσεται στο πλαίσιο της ανοδικής πορείας της ως μια από τις πλέον καταξιωμένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στην Ευρώπη.

Σημειώνεται, πως η πρόσφατη επέκταση της παρουσίας της στην Αγγλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για μια διεθνή εταιρία του ομίλου Intracom, η οποία εξάγει τεχνογνωσία στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, αποτελώντας έτσι ένα εθνικό κεφάλαιο υψηλής τεχνολογίας.

Μέσα στους επόμενους μήνες η Intrasoft International αναμένεται να διατηρεί πάνω από 15 εξειδικευμένους μηχανικούς στα νέα της γραφεία στο Λονδίνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τον ΕΜΕΑ, αφού πρόκειται να καλύψει σχεδόν το σύνολο των μηχανογραφικών του αναγκών για τα επόμενα 4 χρόνια, στους τομείς της ανάπτυξης και συντήρησης εφαρμογών λογισμικού, καθώς και λήψης υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα συστήματα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα χρησιμοποιηθούν και από άλλους ενδιαφερόμενους ευρωπαϊκούς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εθνικές αρμόδιες Αρχές, οι βιομηχανίες φαρμάκων, οι Αρχές Κτηνιατρικής Ασφάλειας και Ασφάλειας Τροφίμων, διάφοροι ιατρικοί οργανισμοί, το ευρύτερο κοινό κ.α.

Τονίζεται, πως ο EMEA είναι ο επίσημος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο των Φαρμάκων, ο οποίος παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε όλα τα θέματα που αφορούν το φαρμακευτικό τομέα διεθνώς.

Αναλυτικότερα, βασική αρμοδιότητά του είναι η προστασία και η προώθηση της δημόσιας υγείας αλλά και κάθε μορφής ζωής, συνδυάζοντας τις επιστημονικές πηγές των χωρών-μελών, ώστε να εξασφαλίζεται ο μέγιστος δυνατός βαθμός αξιολόγησης και επιτήρησης των φαρμάκων στην Ευρώπη. Ο Οργανισμός συνεργάζεται στενά με τους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων (όπως π.χ. με τον ΕΟΦ στην Ελλάδα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v