Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Ανοίγει αύριο βιβλίο προσφορών

Την πώληση της νέας Proton Bank χωρίς προηγουμένως να την ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου θα επιχειρήσει το ΤΧΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη η απόφαση αύριο να ανοίξει βιβλίο προσφορών.

Proton: Ανοίγει αύριο βιβλίο προσφορών
Την πώληση της νέας Proton Bank χωρίς προηγουμένως να την ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου θα επιχειρήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη η απόφαση αύριο να ανοίξει βιβλίο προσφορών.

Το Ταμείο θα καλέσει τις τράπεζες να υποβάλουν προσφορές για τη νέα Proton με βάση την υφιστάμενη θέση της. Η απόφαση για πώληση της τράπεζας, χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει η νέα κεφαλαιοποίησή της, προκαλεί ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Proton έχει αρνητική καθαρή θέση ως αποτέλεσμα των επισφαλειών σε επιχειρηματικά, κυρίως, δάνεια και το Ταμείο εξέταζε το ενδεχόμενο να βάλει 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να τη θωρακίσει πλήρως.

Χωρίς την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίησή της η διοίκηση του ΤΧΣ αναλαμβάνει ένα μεγάλο στοίχημα καθώς το ενδιαφέρον με καθαρά τραπεζικά κριτήρια περιορίζεται και μένει να φανεί αν κατατεθούν προσφορές από τις τρεις συστημικές τράπεζες (ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς) και την Αττικής, που έχει ενδιαφερθεί στο παρελθόν και ενδιαφέρεται ακόμη για την Proton.

Με δεδομένο ότι η Αττικής βρίσκεται σε φάση σύνταξης ενημερωτικού για την αύξηση, ο χρόνος της πώλησης της Proton όπως και η πώλησή της χωρίς προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση προσθέτει στο εγχείρημα δυσκολίες. Μικρό ως ανύπαρκτο εκτιμάται ότι είναι το ενδιαφέρον της Εθνικής, άρα τα βλέμματα στρέφονται στην Πειραιώς και στην Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v