Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη έκθεση του Ιστορικού Αρχείου Alpha Bank

Η έκθεση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank με τίτλο «Alpha Bank / Ιστορία ΙΙ. Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως, 1947-1972» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 18/2/2013 στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της τράπεζας στην Αθήνα.

Δεύτερη έκθεση του Ιστορικού Αρχείου Alpha Bank
Η έκθεση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank με τίτλο «Alpha Bank / Ιστορία ΙΙ. Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως, 1947-1972» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της τράπεζας στην Αθήνα.

Είναι η δεύτερη από μια σειρά εκθέσεων που αναφέρονται στην ιστορία της τράπεζας και αποτελεί συνέχεια της εκθέσεως «Alpha Bank / Ιστορία Ι. Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947», η οποία είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2010, στον ίδιο χώρο και κάλυπτε την ιστορία της τράπεζας κατά την περίοδο 1924-1947.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αποτυπώσει, μέσα από ένα εξαιρετικά πλούσιο όσο και ποικιλόμορφο υλικό, την πορεία της τράπεζας κατά τα έτη 1947-1972, μία περίοδο κατά την οποία η χώρα γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη και η τράπεζα αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και εδραιώνει τη θέση της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο ως σημαντικός παράγοντας της οικονομικής ζωής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, σε διαδοχικές ενότητες, οι αλλαγές στην εταιρική φυσιογνωμία της τράπεζας, το ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς και η εξέλιξη των εργασιών της.

Ακολουθεί η παρουσίαση της επεκτάσεως του δικτύου των καταστημάτων της τράπεζας, το οποίο κατά τη διάρκεια της περιόδου 1947-1972 αποκτά εθνική εμβέλεια. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην τεχνολογία και στην καινοτομία, καθώς η Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως πρωτοπορεί στον τομέα αυτό, όπως επίσης και στον τομέα της προβολής, στον οποίο είναι αφιερωμένη μία ξεχωριστή ενότητα.

Η τελευταία ενότητα αναφέρεται στην πολιτιστική δραστηριότητα της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε τα χρόνια εκείνα και σταδιακά καθίσταται όλο και πιο σημαντική και πολύμορφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v