Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Στην Capital Partners το 22,79%

H Μαΐλλης ανακοίνωσε ότι η The Seaport Group LLC, Delaware, απέκτησε την 8η Φεβρουαρίου 2013 27.008.352 μετοχές εκδόσεως της εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου περίπου 8,36%.

Μαΐλλης: Στην Capital Partners το 22,79%
Στο αμερικανικό private equity fund H.I.G. Capital Partners έχει περιέλθει πλέον το 22,79% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αγοράσει και δάνεια της εταιρείας.

H Μαΐλλης σήμερα ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από την εταιρεία The Seaport Group LLC, Delaware, τη 13η Φεβρουαρίου 2013, η εταιρεία The Seaport Group Europe LLP, θυγατρική της εταιρείας the Seaport Financial Europe Ltd., η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην εταιρεία The Seaport Group LLC, Delaware, απέκτησε την 8η Φεβρουαρίου 2013 27.008.352 μετοχές εκδόσεως της εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου περίπου 8,36%.

Κατ’ αποτέλεσμα, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν άμεσα η The Seaport Group Europe LLP και έμμεσα εκάστη των the Seaport Financial Europe Ltd. και The Seaport Group LLC, Delaware μεταβλήθηκε από 0% σε 8,36% περίπου.

Εν συνεχεία, η Seaport Group μεταβίβασε την 8η Φεβρουαρίου 2013 27.008.352 μετοχές εκδόσεως της εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου περίπου 8,36%, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας που κατείχαν άμεσα η The Seaport Group Europe LLP και έμμεσα εκάστη των the Seaport Financial Europe Ltd. και The Seaport Group LLC, Delaware (ή, άλλως, να μεταβληθεί από περίπου 8,36% σε 0%).

Tέλος, σε τρίτη ανακοίνωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από τις H.I.G. Bayside Advisors II. LLC, H.I.G. Europe Capital Partners GP Limited και Grace Bay II Holdings S.a.r.l τη 13η Φεβρουαρίου 2013, η εταιρεία Grace Bay II Holdings S.a.r.l. απέκτησε την 8η Φεβρουαρίου 2013 27.008.352 μετοχές εκδόσεως της εταιρείας και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου από αυτές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας 8,36% περίπου.

Σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση, οι H.I.G. Bayside Advisors II. LLC και H.I.G. Europe Capital Partners GP Limited συμμετέχουν με ποσοστό 50% εκάστη στην Grace Bay II Holdings S.a.r.l. και έχουν συμφωνήσει να ασκούν από κοινού τον έλεγχο επ’ αυτής.

Κατόπιν τούτων, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν στον εκδότη άμεσα η Grace Bay II Holdings S.a.r.l. και έμμεσα οι H.I.G. Europe Capital Partners GP Limited και H.I.G. Bayside Advisors II. LLC μεταβλήθηκε από 14,34% σε 22,7%.

Η H.I.G. Capital Partners είναι γνωστό private equity fund με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων και παρότι δεν ειδικεύεται σε distressed deals φαίνεται ότι στην περίπτωση της Μαΐλλης αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση.

Και αυτό γιατί πέραν του ποσοστού που απέκτησε στην εταιρεία έχει σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr αγοράσει και τα δάνεια από ξένους, όπως η Principal Financial Group, που κατείχαν ομολογίες του Μαΐλλη ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σημειώνεται ότι κάποιοι ομολογιούχοι συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση της Μαΐλλης μετοχοποιώντας μέρος των ομολογιών τους και αποκτώντας ως αντάλλαγμα μετοχές. Η ασφαλιστική θυγατρική της PFG ήταν ένας εξ αυτών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλέον πουλήσει πέραν των μετοχών που κατείχε στη Μαΐλλης και τις ομολογίες της.

Η αγορά μετοχών και δανείων έκδοσης Μαΐλλης από την Capital Partners δείχνει ότι το αμερικανικό hedge fund στοχεύει στον έλεγχο της εταιρείας μέσω εξαγοράς των δανείων της.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, έχει ήδη κάνει σχετική κρούση στις πιστώτριες τράπεζες της Μαΐλλης που αποτελούν και τους βασικούς της μετόχους προτείνοντας την εξαγορά του συνόλου των δανείων με ένα ανεκτό discount.

Το ύψος της έκπτωσης που ζητά, με βάση τις ίδιες πηγές, είναι σημαντικά χαμηλότερο της έκπτωσης με την οποία αγόρασε τις ομολογίες και τις μετοχές από τους τέως ομολογιούχους της Μαΐλλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v