Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Νέο υγραεριοφόρο έναντι 5,7 εκατ. δολάρια

Το υγραεριοφόρο ”Μελίνα” παρέλαβαν στις 29/5 τα ΕΛΠΕ σε τελετή που έγινε στον Ασπρόπυργο, παρουσία του Α. Τσοχατζόπουλου. Το τίμημα της εξαγοράς του ”Μελίνα” ανέρχεται σε 5,7 εκατ. δολάρια και ο χρόνος αποπληρωμής της επένδυσης υπολογίζεται σε 2 χρόνια.

ΕΛΠΕ: Νέο υγραεριοφόρο έναντι 5,7 εκατ. δολάρια
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Μαΐου, στις λιμενικές εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπρόπυργου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου, η παραλαβή του νέου υγραεριοφόρου δεξαμενόπλοιου ”Μελίνα” του ομίλου των ΕΛΠΕ.

Το υγραεριοφόρο θα καλύπτει τις ανάγκες των ΕΛΠΕ για μεταφορά προπυλενίου και υγραερίου από τον Ασπρόπυργο στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες ανέρχονται σε 100.000-120.000 τόνους ετησίως.

Η αγορά του ”Μελίνα” ολοκληρώθηκε στις 21/5, έναντι τιμήματος 5,7 εκατ. δολαρίων. Ο χρόνος αποπληρωμής της επένδυσης υπολογίζεται σε 2 χρόνια, ενώ η ωφέλιμη ζωή του πλοίου ανέρχεται σε 15 χρόνια.

Η αγορά του ”Μελίνα” έγινε μέσω της 100% θυγατρικής Ελληνικά Πετρέλαια – Ποσειδών Ναυτική Εταιρία, που ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου 2002, ενώ η διαχείριση του θα γίνεται από την εταιρία Ιντεργιούνιτυ Διαχειριστική Εταιρία, με την οποία έχει υπογραφεί διετής σύμβαση διαχείρισης.

Στη συνέχεια ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας, όπου είχε συνάντηση-συζήτηση με τα μέλη της διοίκησης, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων.



Σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: ” Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: δεν είμαι εδώ σήμερα, διότι ενδιαφέρομαι να ξεπουληθούν τα ΕΛΠΕ ή να αλλάξει το management της εταιρείας ή διότι αποδέχομαι να μεγαλώσει το ποσοστό συμμετοχής του οποιουδήποτε εταίρου πέραν του 23%. Είμαι σήμερα εδώ για να σας πω ξεκάθαρα ότι ακολουθούμε μια ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ και του κοινωνικού τους ρόλου. Πρόκειται για καθαρή δήλωση ότι η εταιρεία θα παραμείνει στα χέρια του Δημοσίου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v