Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θυελλώδης συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, η πρώτη μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Στέργιου Νέζη, που αντικαταστάθσηκε από τον Δ. Μανιατάκη. Αποχώρηση μελών του Δ.Σ. από τη συνεδρίαση. Ανάθεση έργου σε Ακτωρ- Παντεχνική.

Θυελλώδης συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ
της Χρύσας Λιάγγου

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, η πρώτη μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Στέργιου Νέζη, που αντικαταστάθσηκε από τον Δ. Μανιατάκη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω στις 2 το μεσημέρι και έληξε μετά τις 8 το βράδυ, καθώς με την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε έντονη διένεξη μεταξύ εκπροσώπων της μειοψηφίας και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά με αποτέλεσμα η συζήτηση επί της ατζέντας των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης να καθυστερήσει σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Ιωάννης Μάνος (πρώην πρόεδρος της Γενικής Τράπεζας) όσο και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, (διευθύνων σύμβουλος της Chipita και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ), που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, ως εκπρόσωποι της μειοψηφίας (48,5%) ήσαν αρκετά επικριτικοί στην κίνηση του προέδρου Ι. Παλαιοκρασσά να καταθέσει στον εισαγγελέα φάκελο με υποθέσεις που αφορούν έργα της ΔΕΗ.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμαναν πως πρόκειται για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν και οι ίδιοι, ενώ φέρονται να χαρακτήρισαν απαράδεκτη την κίνηση του κ. Παλαιοκρασσά και να επέκριναν σκληρά το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του εσωτερικού κανονισμού της Επιχείρησης, δηλαδή προηγούμενης ενημέρωσης του Δ.Σ. και σχετική απόφαση του.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποχώρησαν πολύ νωρίτερα από τη λήξη της συνεδρίασης, διαμαρτυρόμενοι εμμέσως για τη στάση του κ. Παλαιοκρασσά.

Κατά τα άλλα, το Δ.Σ. ενέκρινε την τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΠΑ κ. Ραφαήλ Μωυσή ως νέο μέλος του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατακύρωσε το έργο του Φράγματος της Παπαδιάς σε κοινοπραξία της εταιρίας ΑΚΤΩΡ (Μπόμπολας) και Παντεχνική (Σαραντόπουλος), η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό.

Η κοινοπραξία προσέφερε τίμημα με έκπτωση 41% επί του συνολικού προϋπολογισμού της Επιχείρησης, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο επισημάνθηκε ενδεχόμενη δυσχέρεια στην υλοποίηση του έργου λόγω των διατάξεων του νόμου για τον βασικό μέτοχο.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν και το έργο ενοικίασης αεριοστροβίλων, ισχύος 120 MW, στον διαγωνισμό για το οποίο μειοδότησε η εταιρία Τέρνα. Το θέμα παραπέμφθηκε στην αρμόδια επιτροπή της ΔΕΗ για επανεξέταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v