Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 7,47 δισ. το funding gap με ΑΤΕ

Περίπου 800 εκατ. ευρώ περισσότερα κεφάλαια θα λάβει η Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ.

Πειραιώς: Στα 7,47 δισ. το funding gap με ΑΤΕ
Περίπου 800 εκατ. ευρώ περισσότερα κεφάλαια θα λάβει η Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ, μετά τον οριστικό διαχωρισμό που επικυρώθηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Μέτρων Εξυγίανσης της ΤτΕ, αφού έλαβε μεταξύ άλλων υπ' όψιν της και την από 28/1/2013 συμπληρωματική έκθεση αποτίμησης που διενεργήθηκε από την Grant Thornton, αποφάσισε ότι το funding gap των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς ανέρχεται σε 7,47 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με την προσωρινή αποτίμηση το ύψος του χρηματοδοτικού κενού ανερχόταν σε 6,67 δισ. ευρώ και επομένως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλείται να καλύψει τη διαφορά των 800 εκατ. ευρώ καταβάλλοντας αντίστοιχο ποσό στην Πειραιώς, ενώ αυξάνεται ισόποσα η απαίτησή του από την υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ.

Η έκθεση αποτίμησης της Grant Thornton υπολογίζει τα στοιχεία παθητικού της ΑΤΕ που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς σε 21,64 δισ. ευρώ και τα στοιχεία ενεργητικού σε 14,17 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v