Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Στην Capital Partners το 10,79%

Στο αμερικανικό private equity fund H.I.G. Capital Partners περιήλθε το 10,79% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αγοράσει και δάνεια της εταιρείας.

Μαΐλλης: Στην Capital Partners το 10,79%
Στο αμερικανικό private equity fund H.I.G. Capital Partners περιήλθε το 10,79% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αγοράσει και δάνεια της εταιρείας.

Όπως προκύπτει από τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, στις 24 Ιανουαρίου η εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) Grace Bay II Holdings S.a.r.l. αγόρασε από τη The Seaport Group Europe LLP 19.308.860 μετοχές της Μαΐλλης, που αντιστοιχούν στο 5,98% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Grace Bay II Holdings S.a.r.l. κατείχε ήδη, χωρίς να το έχει γνωστοποιήσει, το 4,81% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, με αποτέλεσμα μετά την απόκτηση του πακέτου της Seaport το ποσοστό της να ανέλθει στο 10,79%.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού Grace Bay II Holdings S.a.r.l. συστάθηκε και ελέγχεται από την H.I.G. Bayside Advisors II LLC και την H.I.G. Europe Capital Partners GP Limited.

Η H.I.G. Capital Partners είναι γνωστό private equity fund με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων και παρότι δεν ειδικεύεται σε distressed deals φαίνεται ότι στην περίπτωση της Μαΐλλης αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση.

Και αυτό γιατί πέραν του ποσοστού που απέκτησε στην εταιρεία έχει σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr αγοράσει και τα δάνεια από ξένους, όπως η Principal Financial Group, που κατείχαν ομολογίες του Μαΐλλη ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σημειώνεται ότι κάποιοι ομολογιούχοι συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση της Μαΐλλης μετοχοποιώντας μέρος των ομολογιών τους και αποκτώντας ως αντάλλαγμα μετοχές. Η ασφαλιστική θυγατρική της PFG ήταν ένας εξ αυτών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλέον πουλήσει πέραν των μετοχών που κατείχε στη Μαΐλλης και τις ομολογίες της.

Η αγορά μετοχών και δανείων έκδοσης Μαΐλλης από την Capital Partners δείχνει ότι το αμερικανικό hedge fund στοχεύει στον έλεγχο της εταιρείας μέσω εξαγοράς των δανείων της.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, έχει ήδη διενεργήσει σχετική κρούση στις πιστώτριες τράπεζες της Μαΐλλης που αποτελούν και τους βασικούς της μετόχους προτείνοντας την εξαγορά του συνόλου των δανείων με ένα ανεκτό discount.

Το ύψος της έκπτωσης που ζητά, με βάση τις ίδιες πηγές, είναι σημαντικά χαμηλότερο της έκπτωσης με την οποία αγόρασε τις ομολογίες και τις μετοχές από τους τέως ομολογιούχους της Μαΐλλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v