Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τέσσερις μνηστήρες για τη Globul

Τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη θυγατρική του ΟΤΕ στη Βουλγαρία. Το deal εκτιμάται ότι θα κλείσει περίπου στα €700 εκατ., σύμφωνα με το Reuters. Γιατί μπορεί να σταματήσει.

ΟΤΕ: Τέσσερις μνηστήρες για τη Globul
Τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη θυγατρική του ΟΤΕ στη Βουλγαρία, Globul, με το deal να εκτιμάται ότι θα κλείσει περίπου στα 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Η Globul, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής στη χώρα, έχει τεθεί στο στόχαστρο της Turk Telekom, της Turkcell, της νορβηγικής Telenor, οι οποίες ήδη διενεργούν due diligence στα οικονομικά της εταιρίας. 

Η Deutsche Telekom συμμετέχει επίσης στη διαδικασία πώλησης της Globul ενώ σύμφωνα με το Reuters, μαζί με τη βουλγαρική θυγατρική, προς πώληση αναμένεται να τεθεί και το δίκτυο καταστημάτων της Γερμανός στη Βουλγαρία, εάν τα προσφερόμενα τιμήματα διαμορφωθούν χαμηλότερα των προσδοκιών.

"Η Deutsche Telekom συμμετέχει στη διαδικασία μόνο για να ενθαρρύνει την κατάθεση σοβαρών προσφορών από τους υπόλοιπους", υποστηρίζει η πηγή του πρακτορείου.

Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν έως τις 18 Μαρτίου και μια συμφωνία αναμένεται εντός του Μαρτίου ή του Απριλίου.

Ωστόσο, πηγές του πρακτορείου σημειώνουν ότι ο ΟΤΕ ενδέχεται να αποφασίσει ακύρωση της πώλησης μετά την διασφάλιση 700 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v