Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μνηστήρες στην προσπάθεια πώλησης της ΑΕΓΕΚ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια πώλησης της ΑΕΓΕΚ από τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς). Οι συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές και το πρόβλημα των χρεών.

Οι μνηστήρες στην προσπάθεια πώλησης της ΑΕΓΕΚ
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια πώλησης της ΑΕΓΕΚ από τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς), όπως είχε γράψει προ μηνός το Euro2day .

Οι πιστωτές έχουν εδώ και έξι μήνες αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και επιχείρησαν για μία ακόμα φορά να τη μεταβιβάσουν. Ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί από την Ελλάκτωρ, τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα και έναν ιδιώτη, κι οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερη είναι η πρώτη.

Στελέχη της ΑΕΓΕΚ υποστηρίζουν πως «ο πραγματικός δανεισμός της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική είναι περί τα 60 εκατ. ευρώ καθώς ο υπόλοιπος συνδέεται με απαιτήσεις της τεχνικής εταιρείας από το δημόσιο».

Στο εννεάμηνο, η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική παρουσίασε κύκλο εργασιών 67,7 εκατ. ευρώ, αλλά και ζημίες άνω των 15 εκατομμυρίων. Η πώληση της τεχνικής εταιρείας, που αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης ΑΕΓΕΚ, θεωρείται μονόδρομος και από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει το μετρό Θεσσαλονίκης. Τα έργα στο μετρό έχουν σταματήσει με την κατασκευαστική κοινοπραξία να έχει εγείρει σοβαρές απαιτήσεις, εν μέσω μεγάλων καθυστερήσεων στην παράδοση εργοταξίων.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μαρούλης, που είχε αγοράσει την ΑΕΓΕΚ με τη συνδρομή των τραπεζών προ πενταετίας, έχει κι άλλους πονοκεφάλους καθώς και η Ιόνιος Τεχνική (που ελέγχει) κινδυνεύει να χάσει σημαντικές εργολαβίες στην Εγνατία Οδό λόγω των καθυστερήσεων.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η Ελλάκτωρ μετά από ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικό δημοσίευμα που φέρει την εισηγμένη εταιρία ενδιαφερόμενη για την απόκτηση ελέγχου επί της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής ενημερώνει ότι, όπως πάντα, με γνώμονα το συμφέρον της ιδίας και των μετόχων της, διερευνά το ενδεχόμενο επεκτάσεως των εργασιών της και προωθήσεως των καταστατικών σκοπών της.

Πέραν τούτου, ουδέν υφίσταται επί του παρόντος προς ανακοίνωση, τονίζει η Ελλάκτωρ.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v