Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Δ. Μανιατάκης νέος CEO της ΔΕΗ

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας της ΔΕΗ εξέλεξε, κατά τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον κ. Δημήτρη Μανιατάκη, δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης, Δ. Σιούφας.

Ο Δ. Μανιατάκης νέος CEO της ΔΕΗ
”Μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, η συγκληθείσα σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας της ΔΕΗ Α.Ε. εξέλεξε, κατά τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον κ. Δημήτρη Μανιατάκη”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την έκφραση γνώμης από την Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής.

Επίσης, για τη συμπλήρωση του αριθμού των μελών της πλειοψηφίας, το Ελληνικό Δημόσιο ορίζει ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Ραφαήλ Μωϋσή, πρόεδρο της ΔΕΠΑ Α.Ε. και τέως Διοικητή της ΔΕΗ.

Η εκλογή του κ. Μωϋσή, θα γίνει στην αυριανή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Το βιογραφικό του Δ. Μανιατάκη

Ο κ. Δημήτρης Λ. Μανιατάκης γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας το 1939 και είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Μανιατάκη-Ταγωνίδη. Από το 1990 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ICAP AE της μεγαλύτερης εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επιχειρηματικής Πληροφόρησης στην Ελλάδα. Αντιπρόεδρος της TNS ICAP AE (η ΤΝS-Τaylor Nelsons Sofres- είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων παγκοσμίως). Βασικότεροι μέτοχοι της ICAP είναι: η Alpha Bank, η Emporiki Bank, ο Δημήτρης Μανιατάκης και ο γαλλικός όμιλος COFACE, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς ομίλους ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων και οικονομικών πληροφοριών.

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), μελετητής με εξειδίκευση στο χρηματοπιστωτικό management, εργάστηκε ως financial analyst στη Citicorp, είναι σύμβουλος σε θέματα πιστοληπτικής πολιτικής για ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. To 1970 ίδρυσε τη μεγαλύτερη Βάση Δεδομένων της ICAP η οποία περιλαμβάνει στοιχεία για 250.000 ελληνικές επιχειρήσεις για την αξιολόγηση και πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων και μέτρησης πιστωτικού κινδύνου και είναι συνδεδεμένη με αντίστοιχες Βάσεις Δεδομένων του εξωτερικού, με τράπεζες και εταιρίες ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων.

Επίσης έχει εκπονήσει μελέτες στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδιασμού, αποτιμήσεις επιχειρήσεων και οργανισμών-εξαγορές/συγχωνεύσεις, μελέτες βιωσιμότητας, οικονομοτεχνικές μελέτες. Είναι σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης σε οργανισμούς και φορείς που υλοποιούν έργα και δράσεις στο πλαίσιο των ΚΠΣ, σύμβουλος εκπόνησης μελετών εξειδίκευσης προγραμμάτων και έργων και σύμβουλος στη συμμετοχή στην εκτέλεση έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας που σκοπό έχει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού FEBIS (Federation of Business Information Services), του οποίου σκοπός είναι η ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων μέτρησης πιστωτικού κινδύνου, επεξεργασίας και μετάδοσης των εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών προς τις τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και σε μεγάλες εταιρίες. Επίσης είναι μέλος του ΕΒΕΑ, του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος του κοινωφελούς ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, το οποίο εδρεύει στη Κορώνη Μεσσηνίας. Σκοπός αυτού του ιδρύματος είναι η ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου Κορώνης Νομού Μεσσηνίας για την οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης προσφάτως εβραβεύθη από το Μεταπτυχιακό Τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου για την προσφορά του στην έρευνα αγοράς και στη πανεπιστημιακή κοινότητα.



Μιλάει αγγλικά και έχει γράψει άρθρα σε οικονομικά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την ελληνική οικονομία, τη θέση των ελληνικών επιχειρήσεων και δυνατότητες ανάπτυξής των.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v