Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Neon Energy το 4,46% της Alcο Hellas

H Neon Energy ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού των 4,46% της εταιρείας Αlcο Hellas, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευυμα του Euro2day στις 24/1.

Στη Neon Energy το 4,46% της Alcο Hellas
H Neon Energy ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού των 4,46% της εταιρείας Αλκο Hellas, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day στις 24/1.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Neon Energy:

Σήμερα, η Neon Energy ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την εταιρεία Αλκο Ελλας ΑΕ για την εξαγορά από αυτήν ποσοστού 4,46% της εταιρείας Αλκο Ελλας ΑΕ.
 
Με τον τρόπο αυτό, η Neon Energy πραγματοποιεί ακόμα πιο ραγδαία και αποφασιστικά τη διείσδυσή της στο χώρο τόσο των Φωτοβολταϊκών όσο και σχετικών κλάδων.

Η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση της Neon Energy ακολουθεί την ενεργή επέκτασή της στο εξωτερικό, καθώς η εταιρεία έχει ήδη επεκταθεί στη Γερμάνια, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Επιπλέον εντός του 2013, η Neon Energy θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση θυγατρικών εταιρειών της στην Ιαπωνία, στην Αμερική και στην Τουρκία.

Η συνεργασία της Neon Energy με την Αλκο ΕΛΛΑΣ ΑΕ θα εμπλουτίσει την ήδη ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει η Neon Energy στον χώρο των φωτοβολταϊκών, καθώς οι βάσεις στήριξης που προτείνει για την εγκατάσταση των φωτοβολταiκών συστημάτων είναι από αλουμίνιο.

Μέχρι σήμερα η Neon Energy & η Αλκο Ελλας ΑΕ έχουν αναπτύξει μια αποδοτικότατη συνεργασία μεταξύ τους με την ιδιότητα του πελάτη και του προμηθευτή αντίστοιχα. Πλέον αυτή η σχέση θα σταθεροποιηθεί και θα μεταβληθεί σε μια νέα στρατηγική συνεργασία.
 
Από σήμερα η Αλκο ΕΛΛΑΣ ΑΕ θα προμηθεύει την Neon Energy με τις βάσεις υποστήριξης των έργων που κατασκευάζει, παρέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στους πελάτες της Neon Energy έναν εξοπλισμό σταθερό, αξιόπιστο και σύμφωνο με τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας που ορίζει η Neon Energy με στόχο την εγκατάσταση ιδιαίτερα αποδοτικών φωτοβολταiκών συστημάτων.

Μέσα από αυτήν τη στρατηγική κίνηση, η Neon Energy αποδεικνύει τη δέσμευσή της για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες της. «Η γρήγορη και αποτελεσματική ανταπόκριση της εταιρείας μας στις ανάγκες των πελατών μας και η ταυτόχρονη διατήρηση των προδιαγραφών υψηλής ποιότητας, σε μια δυναμική αγορά και εποχή όπως είναι αυτή του κλάδου των φωτοβολταϊκών της Ελλάδας, είναι το κρίσιμο σημείο σήμερα για την πετυχημένη ολοκλήρωση φωτοβολταϊκών έργων» δηλώνει ο κύριος Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Neon Energy.
 
«Η νέα αυτή συνεργασία αποδεικνύει ότι η Neon Energy είναι αποφασισμένη να γίνει μια κάθετα οργανωμένη επιχείρηση. Μέσα από αυτή τη συνεργασία η Neon Energy θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της ακόμα πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά. Είναι χαρά μας το γεγονός ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Αλκο Ελλας ΑΕ και με αυτό τον τρόπο θα επεκτείνουμε τον ρόλο μας στο χώρο των φωτοβολταϊκών και των σχετικών κλάδων.»


Η ανακοίνωση της Alco Hellas

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Αλκο Ελλας ΑΒΕΕ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ,που ελήφθη κατά την συνεδρίαση της 24ης Ιανουαρίου 2013, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του συνόλου των 768.309 ιδίων μετοχών που κατείχε από 10/02/2009 με τιμή πώλησης 0,75 ευρώ ανά μετοχή και συνολικό τίμημα 576.231,75 ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας ανέρχεται σε 17.200.576 μετοχές και οι ίδιες μετοχές που πουλήθηκαν αποτελούν το 4,47% του κεφαλαίου της και η αξία κτήσεως τους είχε ανέλθει στο ποσόν των 1.852.001,89 ευρώ.

Οι ίδιες μετοχές είχαν αγοραστεί σύμφωνα με την απόφαση της Επαναληπτική Γενικής Συνέλευσης της 4ης Δεκεμβρίου 2007 των μετόχων της εταιρείας και σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.4 του κανονισμού της επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 2273/2003 και παρέμειναν στην εταιρεία διότι δεν κατέστη δυνατόν να διατεθούν για τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν.

Αγοράστρια εταιρεία ,είναι η εταιρεία Ραμπίλιον ΑΕ (Neon Energy),η οποία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η αγοράστρια είναι ήδη σημαντικός πελάτης της Αλκο καθώς προμηθεύεται από αυτήν βάσεις στήριξης αλουμινίου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Η είσοδος της Ραμπίλιον ΑΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της Αλκο σηματοδοτεί την διεύρυνση αυτής της αμοιβαία επωφελούς εμπορικής σχέσης η οποία θα αναβαθμιστεί πλέον σε στρατηγική συνεργασία.


Πώληση θυγατρικής

Με δεύτερη ανακοίνωση  η εταιρεία γνωστοποίησε και την πώληση του 55% της θυγατρικής εταιρείας Alco Deutschland AGA στην γερμανική GSI German Service International GmbH, έναντι συνολικού τιμήματος 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v