Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2004

Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2004 η Space Hellas, μετά από δύο ζημιογόνες χρήσεις καταγράφοντας προ φόρων κέρδη 718 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,6 εκ. ευρώ το 2003. Δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2004.

Space: Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2004
Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2004 η Space Hellas, μετά από δύο ζημιογόνες χρήσεις καταγράφοντας προ φόρων κέρδη 718 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,6 εκ. ευρώ το 2003.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα κέρδη προ φόρων για το 2004 ανέρχονται σε περίπου 956 χιλ. ευρώ έναντι (ζημιών) 6,6 εκ. ευρώ του 2003.

Επιβεβαιώνονται, λοιπόν, οι προβλέψεις της εταιρίας για ουσιαστική αναστροφή του κλίματος μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένου επιχειρηματικού πλάνου.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ΕΒΙΤDΑ όπου το 2004 ανέρχονται σε 1,78 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 1,36 εκ. ευρώ του 2003 (θετική διαφοροποίηση κατά 3,14 εκατ. ευρώ).

Αυτό αποδίδεται τόσο στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους σε 34% το 2004 από 22% του 2003 όσο και στη δραστική μείωση των εξόδων της εταιρίας σε 6,5 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ παρ’ ότι το επίπεδο του Κύκλου Εργασιών διατηρήθηκε περίπου σταθερό.

Εξίσου αισιόδοξη εικόνα προκύπτει και από την ανάλυση των υπολοίπων στοιχείων του ισολογισμού. Ο τραπεζικός δανεισμός είναι μειωμένος κατά 1,2 εκ. ευρώ (17,5%), ενώ ο ρυθμός αύξησης του Κυκλοφορούντος Ενεργητικού σε σχέση με την αύξηση του συνόλου των υποχρεώσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερος.

Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στην Κατάσταση των Ταμειακών Ροών η οποία εμφανίζει θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές 1,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 700 χιλ. ευρώ του 2003.

Η βελτίωση των θεμελιωδών στοιχείων της εταιρίας που προαναφέρονται, σε συνδυασμό με τις πολύ θετικές ειδήσεις στον τομέα της ανάληψης έργων δημιουργεί ιδιαίτερα καλές προϋποθέσεις για την επίτευξη του βασικού επιχειρηματικού στόχου της εταιρίας που είναι η συνεχής και αδιάλειπτη αύξηση της αξίας της.

Η Space Hellas μελετά, σχεδιάζει, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λειτουργώντας ως system integrator.

Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών και ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, πληθώρα εταιριών και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Εξάλλου, η Space Hellas, ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθεί μέρισμα παρότι η οικονομική χρήση του 2004 ήταν θετική λόγω συμψηφισμού των προηγούμενων αρνητικών χρήσεων της εταιρίας.



Η Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας, θα λάβει χώρα το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v