Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμίνιο: Αύξηση 176,5% στα κέρδη προ φόρων

Σημαντική αύξηση 176,5% εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη προ φόρων της Αλουμίνιον της Ελλάδος το 2004, καθώς διαμορφώθηκαν στα 47,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 17,2 εκατομμύρια ευρώ το 2003. Μέρισμα 0,65 ευρώ ανά μετοχή.

Αλουμίνιο: Αύξηση 176,5% στα κέρδη προ φόρων
Σημαντική αύξηση 176,5% εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη προ φόρων της Αλουμίνιον της Ελλάδος το 2004, καθώς διαμορφώθηκαν στα 47,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 17,2 εκατομμύρια ευρώ το 2003.

Ειδικότερα, στην συνεδρίαση της 25 Φεβρουαρίου 2005 το Διοικητικό Συμβούλιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004, οι οποίες εμφανίζουν κύκλο εργασιών 357,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 316,6 εκατομμύρια ευρώ το 2003, ήτοι αύξηση 12,8%.

Τα αποτελέσματα αυτά επηρεάστηκαν από τις θετικές εξελίξεις των τιμών της αλουμίνας και του αλουμινίου στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME) καθώς και από τις ικανοποιητικές τεχνικές και λειτουργικές επιδόσεις της εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε. θα προτείνει προς την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων Μαΐου 2005, μέρισμα 0,65 ανά μετοχή.

Εξάλλου, η Αλουμίνιον της Ελλάδος πιστοποιήθηκε Κατά OHSAS 18001 – ΕΛΟΤ 1801 από τον ΕΛΟΤ.

Η απονομή του πιστοποιητικού εορτάσθηκε σε ειδική εκδήλωση την οποία τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρχών της Βοιωτίας, ενώ τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα εκπροσώπησε η Διευθύντρια του υπουργείου κ. Δ. Σταματάκη η οποία και απένειμε το Πιστοποιητικό, το οποίο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας κ. Ιάσων Στράτος.

Από την πλευρά του ΕΛΟΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ε. Βόσσος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη και εποικοδομητική συνεργασία του ΕΛΟΤ με την ” Αλουμίνιον της Ελλάδος” και χαρακτήρισε, το σύστημα και τα προγράμματα ασφάλειας που εφαρμόζει η εταιρία, ως σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση για τον ελληνικό χώρο.

Ο Πρόεδρος της ΑτΕ κ. Ι. Στράτος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία για την εταιρία και την απόλυτη προτεραιότητα που έχει η πρόβλεψη, η πρόληψη και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός μίας σειράς μέτρων που στοχεύουν στην εξάλειψη των βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων στο χώρο της εργασίας με τη φιλοσοφία ”Όλα τα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν” και έχοντας στόχο ”Κανένα ατύχημα”.

Η εταιρία εφαρμόζει όπως τόνισε ο κ. Δ. Μπουφούνος, Δ/ντής Ποιότητας – Ασφάλειας – Περιβάλλοντος εδώ και χρόνια πρωτοποριακά προγράμματα Ανάπτυξης Ασφάλειας, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων εκμάθηση μεθόδων βελτίωσης των συμπεριφορών ασφαλείας και ”παιδαγώγηση” του εργαζόμενου για διεκπεραίωση της εργασίας του με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Η πολυετής συλλογική προσπάθεια οδήγησε την ΑτΕ να επιτύχει τους καλύτερους δείκτες συχνότητας εργατικών ατυχημάτων μεταξύ των εργοστασίων Αλουμινίου του ομίλου σε όλο τον κόσμο τόσο της πρώην Pechiney και της Alcan.



Οι υψηλές επιδόσεις και τα καλά αποτελέσματα αφετηρία έχουν πάντα μία, το ανθρώπινο δυναμικό, την κινητήρια αυτή δύναμη, που είναι οι άνθρωποι της εταιρείας, δήλωσε και ο κ. Γ. Μίχος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑτΕ ” ΕΝΩΣΗ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v