Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεκάτ: Εναρξη συνεργασίας με BP Marine

Την 1η Μαρτίου 2005 ξεκινά η συνεργασία μεταξύ της Portland Bunkers International (PBI) θυγατρικής εταιρίας της ΔΙΕΚΑΤ και της BP Marine, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης. Με 10,528% η Τράπεζα Αττικής στην Διεκάτ λόγω ενεχύρου.

Διεκάτ: Εναρξη συνεργασίας με BP Marine
Την 1η Μαρτίου 2005 ξεκινά η συνεργασία μεταξύ της Portland Bunkers International (PBI) θυγατρικής εταιρίας της ΔΙΕΚΑΤ και της BP Marine, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.

Η συνεργασία αφορά τη συνεκμετάλλευση και λειτουργία του νέου σταθμού ανεφοδιασμού πλοίων στο λιμάνι Portland της Νότιας Αγγλίας, η κατασκευή του οποίου από τη ΔΙΕΚΑΤ ολοκληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2005, με συνολικό ύψος επένδυσης 4,5 εκατομμύρια λίρες.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνση, η θέση της όλης εγκατάστασης είναι τέτοια που επιτρέπει την πετρέλευση πλοίων σε συνθήκες απαγορευτικές για άλλες σχετικές τοποθεσίες.

Τα καύσιμα αποθηκεύονται σε τέσσερεις υπόγειες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 40.000 m3, οι οποίες διαμέσου ενός νέου συστήματος αγωγών συνδέονται με μία επίσης καινούρια προβλήτα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πλοία συνολικού εκτοπίσματος 48.000 τόνων. Η όλη μονάδα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Η Διευθύντρια της ΒΡ Marine, Sarah Neilson δήλωσε πρόσφατα: ”Έχουμε έναν εξαιρετικό συνεργάτη, την PBI και μαζί θα προσφέρουμε ένα σύστημα υπηρεσιών με υψηλά standards σε επίπεδο ασφάλειας, περιβαλλοντικής προστασίας και εξυπηρέτησης πελατών”.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία των δύο εταιρειών ο Γενικός Διευθυντής της PBI κος Ανδρέας Αθανασιάδης δήλωσε : ”Είμαι ευτυχής γιατί η συνεργασία μας με την BP ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης – πρότυπο στο χώρο της Νότιας Αγγλίας”.

Εξάλλου, σε 10,528% από 0% πρότινος ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Αττικής επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΙΕΚΑΤ, λόγω σύναψης ενεχύρου που συστάθηκε υπέρ αυτής επί μετοχών της εταιρίας στις 31 Δεκεμβρίου 2004.

Ωστόσο, η συμμετοχή της Τράπεζας Αττικής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΙΕΚΑΤ παρέμεινε μηδενική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v