Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Henkel επιστρέφει στην Ελλάδα

Τη διανομή προϊόντων της στην εταιρία Σκαγιάς αλλά και την παραγωγή απορρυπαντικών της στην ελληνική βιομηχανία Rolco αναθέτει η γερμανική πολυεθνική Henkel. Οι λεπτομέρειες των νέων συμφωνιών.

H Henkel επιστρέφει στην Ελλάδα
Τη διανομή προιόντων της στην εταιρία Σκαγιάς αλλά και την παραγωγή απορρυπαντικών της στην ελληνική βιομηχανία Rolco αναθέτει σύμφωνα με πληροφορίες η γερμανική πολυεθνική Henkel, ακολουθώντας το παράδειγμα της Unilever.

Σε ότι αφορά τον τομέα της διανομής, η Henkel Hellas ΑΒΕΕ ανέθεσε τη διανομή προϊόντων διόρθωσης, συγκόλλησης, ταινιών & προϊόντων χειροτεχνίας Pritt, LOCTITE και PATTEX στο κανάλι διανομής των χαρτοπωλείων και βιβλιοπωλείων, πανελλαδικά από 1/1/2013 στην εταιρία SKAG – Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει τη διανομή σε πρώτη φάση των προϊόντων της Henkel σε 2.300 χαρτοπωλεία και βιβλιοπωλεία. Σημειώνεται ότι η SKAG, που το 2013 συμπληρώνει 57 χρόνια λειτουργίας, παράγει, εξυπηρετεί και διανέμει πανελλαδικά πάνω από 1.300 προϊόντα.

Σε ότι αφορά την παραγωγή των απορρυπαντικών, μετά το κλείσιμο το εργοστασίου της το 2000 η Henkel διατήρησε συμφωνίες φασόν για τα σήματα του χαρτοφυλακίου της (Dixan, Neomat, Persil) με τον όμιλο Alapis, οι οποίες διακόπηκαν, οδηγώντας τη γερμανική πολυεθνική σε συνεργασίες εκτός Ελλάδας, και στην πρακτική των εισαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο επανέρχεται στην ελληνική αγορά, αναθέτοντας στη βιομηχανία Rolco- Βιανύλ εκ νέου την παραγωγή προιόντων της, προκειμένου να εξυπηρετήσει την εσωτερική αγορά. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας έτσι ώστε η εγχώρια παραγωγή να εξυπηρετήσει και άλλες αγορές δραστηριοποίησης της Henkel.

Σημειώνεται ότι η ROLCO αποτελεί την πλέον σύγχρονη αμιγώς ελληνική βιομηχανία του κλάδου, η οποία παράγει επίσης δικά της καινοτόμα προιόντα, και τα οποία διανέμονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v