Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Προτάσεις για διοικητική αναδιάρθρωση

Διευκρινίσεις σχετικά με την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάριου Ερρίκου Τζαβάρα, δίνει η εταιρία Unibrain με επιστολή της προς το Χ.Α..

Unibrain: Προτάσεις για διοικητική αναδιάρθρωση
Διευκρινίσεις σχετικά με την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάριου Ερρίκου Τζαβάρα, δίνει η εταιρία Unibrain με επιστολή της προς το Χ.Α..

Σύμφωνα με την επιστολή ο κ. Ζαχόπουλος προτείνει η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου να καλύπτεται από ένα πρόσωπο και όχι από δύο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης ο κ. Ζαχόπουλος προτείνει τους κ.κ. Φεντερίκο Καράσκο και Θεολόγο Σωσώνη ως αντικαταστάτες του κ. Τζαβάρα στα λοιπά του καθήκοντα.

---Η επιστολή της εταιρίας στο Χ.Α. έως ως εξής:

Σε απάντηση επιστολής του ΧΑ. σχετικά με την από 17/2/2005 ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία αφορά στην παραίτηση του Δ/ντος Συμβούλου και μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, η εταιρία UNIBRAIN με επιστολή της προς το ΧΑ γνωστοποιεί τα εξής:

(1) Ο κ. Μάριος Ερρίκος Τζαβάρας παραιτήθηκε από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου τόσο από την Unibrain A.E., όσο και από τη θυγατρική Unibrain Inc. για προσωπικούς του λόγους, όπως εγγράφως έχει δηλώσει στην υποβληθείσα παραίτησή του.

Η Εταιρεία δεν γνωρίζει σε τι συνίστανται οι προσωπικοί λόγοι, που ο κ. Τζαβάρας αναφέρει στην επιστολή του, καθόσον πρόκειται για προσωπικό του ζήτημα.

(2) Οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Ε. Μ. Τζαβάρα στα καθήκοντά του (από 1/3/2005) έχουν ήδη δρομολογηθεί. Έχει ήδη υποβληθεί πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο από τον δντα σύμβουλο κ. Γ. Ζαχόπουλο ως αντικαταστάτες του παραιτηθέντος να ορισθούν οι κ.κ.

(α) Φεντερίκο Καράσκο, παλαιό στέλεχος της Εταιρείας, από το έτος 1996, Γενικός Διευθυντής της Unibrain Α.Ε. και 3

(β) ο κ. Θεολόγος Σωσώνης, επίσης υπάλληλος της Εταιρείας από το έτος 1999, διευθύνων σύμβουλος της Unibrain Inc.

Επίσης έχει προταθεί διευθύνων σύμβουλος της Unibrain A.E. να παραμείνει μόνον κ. Γ. Ζαχόπουλος.

(3) Δεν αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις στην Εταιρεία από την παραίτηση του κ. Ε. Τζαβάρα στην εταιρική διακυβέρνηση της Unibrain A.E. και της θυγατρικής της Unibrain Inc. Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή της Εταιρείας θα ορισθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου συμφέροντος της εταιρείας.

(4) Δεν αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις στην Εταιρεία από την παραίτηση του κ. Ε. Τζαβάρα στην δραστηριότητα και λειτουργία τόσο της Unibrain A.E. όσο και της θυγατρικής της Unibrain Inc., ούτε θεωρείται η παραίτηση αυτή ως επέλευση επενδυτικού κινδύνου για την δραστηριότητα της Εταιρείας.

Ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος είχε αναλάβει την εποπτεία και διαχείριση της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης των δύο εταιρειών.

Από της εισαγωγής όμως της Unibrain A.E. στο Χ.Α. η Unibrain έχει αναπτύξει επαρκείς δομές διοίκησης και λειτουργίας, που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της, ακόμη και υπό συνθήκες απουσίας των διευθυνόντων στελεχών.

Τέλος οι αντικαταστάτες του παραιτηθέντος που θα ορισθούν αναμένεται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των αντιστοίχων θέσεων τους, ώστε να μην προκληθεί καμία δυσλειτουργία στην δραστηριότητα της Εταιρείας.

(5) Ο κ. Ε. Μ. Τζαβάρας διατηρεί συμμετοχή στην Unibrain Α.Ε. που σε ποσοστό υπερβαίνει το (10%) του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας. Ο κ. Τζαβάρας δεν έχει ανακοινώσει στην Εταιρεία τις προθέσεις του σχετικά με την διατήρηση ή εκποίηση της συμμετοχής του στην Unibrain A.E..

Σε κάθε περίπτωση όμως επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση μείωσης του ποσοστού της συμμετοχής του κάτω του 10% ή σε επαύξηση της συμμετοχής του κατά 3%, υπόκειται στις υποχρεώσεις ενημέρωσης της Εταιρείας και του επενδυτικού κοινού σύμφωνα με το Π.Δ. 51/1992, όπως ισχύει.

Η διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής του κ. Τζαβάρα στην Εταιρεία δεν συνδέεται με την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε αυτόν, ούτε έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο με την Εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v