Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο Στ. Νέζης από τη ΔΕΗ (update 2)

Παραιτήθηκε ο Στ. Νέζης από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ μετά από διαφωνίες με τον πρόεδρο της εταιρίας, Ι. Παλαιοκρασσά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσκεψη Παλαιοκρασσά στις εισαγγελικές αρχές, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο.

Παραιτήθηκε ο Στ. Νέζης από τη ΔΕΗ (update 2)
Παραιτήθηκε ο Στ. Νέζης από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ μετά από διαφωνίες με τον πρόεδρο της εταιρίας, Ι. Παλαιοκρασσά.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, και θα ισχύσει από αύριο Πέμπτη.

Ο κ. Νέζης με δήλωσή του υπεραμύνεται του έργου του στη διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ ως λόγους της παραίτησής του αναφέρει τη ”συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της Επιχείρησης που οφείλεται αποκλειστικά στις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ι. Παλαιοκρασσά στη διοίκηση της Εταιρείας”.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσκεψη Παλαιοκρασσά στις εισαγγελικές αρχές, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο, καθώς με δήλωσή του αναφέρει πως έθεσε υπόψη των αρμόδιων δικαστικών αρχών στοιχεία, προς περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση.

”Από πολύ καιρό ήμουν δέκτης αιτιάσεων και στοιχείων, που αφορούσαν πτυχές της λειτουργίας της Επιχείρησης. Δοθέντος ότι η επιβολή συνθηκών πλήρους διαφάνειας στην λειτουργία της ΔΕΗ αποτελεί, όχι μόνο κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης που με όρισε Πρόεδρο της Επιχείρησης, αλλά και στίγμα της προσωπικής μου ιστορίας, θεώρησα καθήκον μου να θέσω υπόψη των αρμόδιων δικαστικών αρχών τα στοιχεία αυτά, προς περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιοκρασσάς.



Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Σιούφα ”ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης με επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα παρουσία του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης κ. Νίκου Στεφάνου και μου δήλωσε ότι, εξαιτίας των δυσλειτουργιών που δημιουργήθηκαν στη συνεργασία του με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά, υποβάλλει την παραίτησή του. Την έκανα αποδεκτή και ισχύει από αύριο Πέμπτη 24.2.2005.

Κατόπιν αυτού και ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί η διαδικασία για τον ορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου.

- Η δήλωση Παλαιοκρασσά

”Θεωρώ ότι η διαφάνεια στην λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανικής Επιχείρησης της Χώρας, αποτελεί δομικό στοιχείο της επιτυχίας της.

Από πολύ καιρό ήμουν δέκτης αιτιάσεων και στοιχείων, που αφορούσαν πτυχές της λειτουργίας της Επιχείρησης. Δοθέντος ότι η επιβολή συνθηκών πλήρους διαφάνειας στην λειτουργία της ΔΕΗ αποτελεί, όχι μόνο κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης που με όρισε Πρόεδρο της Επιχείρησης, αλλά και στίγμα της προσωπικής μου ιστορίας, θεώρησα καθήκον μου να θέσω υπόψη των αρμόδιων δικαστικών αρχών τα στοιχεία αυτά, προς περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση.

Περιβάλλω με πλήρη εμπιστοσύνη το σύνολο του προσωπικού της Επιχείρησης, που έχει συμβάλει αποφασιστικά στην μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της και είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα εξακολουθήσει αμείωτη την προσπάθειά του, αλλά και θα συνδράμει ενεργητικά στην διαφανέστερη λειτουργία της”.

----Η δήλωση Στ. Νέζη

”Ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. έχοντας την ευθύνη της αποδοτικής και εύρυθμης λειτουργίας της, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου προκειμένου να προστατεύσω τα συμφέροντα των εχόντων έννομο συμφέρον προς τη ΔΕΗ, δηλαδή των εργαζομένων, των μετόχων, των πελατών, του Ελληνικού Δημοσίου και του κοινωνικού συνόλου, από τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της Επιχείρησης που οφείλεται αποκλειστικά στις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ι. Παλαιοκρασσά στη διοίκηση της Εταιρείας.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω ότι από το 2001 που η ΔΕΗ μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία και εισήλθε επιτυχώς στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου, παρουσιάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεαματικά αποτελέσματα τόσο στα βασικά οικονομικά της μεγέθη όσο και στη λειτουργία και αποδοτικότητά της, τα οποία αντανακλώνται πλήρως στη μέχρι σήμερα πορεία της μετοχής της.

Η ΔΕΗ Α.Ε. λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, με βασικό στρατηγικό στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για όσους έχουν έννομο συμφέρον.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v