Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική πορεία από την ΕΛΙΝΟΙΛ

Θετική πορεία παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη της ΕΛΙΝΟΙΝ, στη διάρκεια των τελευταίων τριών χρήσεων. Συγκεκριμένα για τη χρήση του 2001, η εταιρία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 23% στα κέρδη προ φόρων έναντι του 2000.

Θετική πορεία από την ΕΛΙΝΟΙΛ
Σταθερή άνοδο των οικονομικών της μεγεθών παρουσιάζει η ΕΛΙΝΟΙΛ κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών χρήσεων, τόσο σε κύκλο εργασιών όσο και σε κερδοφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα κέρδη προ φόρων στο διάστημα αυτό παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένα και ανήλθαν για την χρήση 2001 σε 2,95 εκ. ευρώ έναντι 2,39 εκ. ευρώ της χρήσης 2000 και 1,64 εκ. ευρώ το 1999 παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 23% και 46% αντίστοιχα και συνολικά αύξηση 80% για την τριετία.

Επίσης, η πορεία του κύκλου εργασιών της εταιρίας για την χρήση 2001 ανήλθε στα 225,4 εκ. ευρώ έναντι 216,6 εκ. ευρώ της χρήσης 2000 και 156,4 εκ. ευρώ του οικονομικού έτους 1999 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 4% και 38% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη αυτή των οικονομικών μεγεθών της ΕΛΙΝΟΙΛ επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής που έχει επιλέξει και εφαρμόζει με στόχο την συνεχή ενδυνάμωση της θέσης της στην Ελληνική Ενεργειακή Αγορά.

Οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία και οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 11 εκ. ευρώ, αλλά και η συνεχής εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας, έχουν αποδώσει σε πολλούς από τους τομείς δραστηριότητας της, όπως την ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων, τον εφοδιασμό της βιομηχανίας, τα λιπαντικά ναυτιλίας, τον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής με καύσιμα και λιπαντικά κ.α.

Ειδικότερα, στα πρατήρια το δίκτυο Ελίν έχει αναβαθμιστεί και αναπτυχθεί σε σημαντικό βαθμό κατά την τελευταία τριετία και αριθμεί ήδη 391 πρατήρια, τα οποία καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας με πολύ ισχυρή θέση σε τουριστικές και νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, στην αγορά υγρών και στερεών βιομηχανικών καυσίμων η ΕΛΙΝΟΙΛ κατέχει ηγετική θέση από τη δεκαετία του ’60, την οποία και ενισχύει συνεχώς, προσφέροντας ολοκληρωμένες και σωστές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v