Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Γ. Κωστόπουλου για στρατηγικές συμμαχίες

”Στρατηγική συμμαχία; Στην παρούσα φάση όχι. Την απάντηση αυτή έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει θέμα συνέργειας με ξένη τράπεζα.

Δηλώσεις Γ. Κωστόπουλου για στρατηγικές συμμαχίες
του Γιώργου Μαντέλα

Στρατηγική συμμαχία; Στην παρούσα φάση όχι. Την απάντηση αυτή έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει θέμα συνέργειας με ξένη τράπεζα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουμε τίποτα υπόψη, δεν αποκλείεται όμως στον μέλλον κάτι να γίνει εφόσον η Ευρώπη αναδιαταχθεί τότε να παίξουμε κι εμείς ένα ρόλο”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμαχίας εντός του ελληνικού χώρου, επανέλαβε ότι στην Ελλάδα περισσεύουν σε αριθμό οι τράπεζες, αλλά από την άλλη, δεν είναι εύκολο να γίνει και κάποιος συνδυασμός.

”Δεν το βλέπω” είπε χαρακτηριστικά είναι πολύς ο χρόνος που χρειάζεται και μικρό το όφελος που εξασφαλίζεται. Δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα.

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Μαντζούνης τόνισε ότι δυο είναι οι βασικοί στόχοι της τράπεζας μετά από την πολύ επιτυχημένη χρονιά που προηγήθηκε, ήτοι η περατιέρω ανάπτυξη στο κομμάτι της τραπεζικής λιανικής και η περαιτέρω ανάπτυξη στη ΝΑ Ευρώπη, όπου άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται νέα βήματα σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Όπως διευκρίνισε αργότερα ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Μ. Γιαννόπουλος στόχος είναι το 2007 το δίκτυο καταστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη να έχει φτάσει στα 250 καταστήματα από 156 που είναι σήμερα και τα κέρδη να καλύπτουν το 20% του συνόλου της κερδοφορίας του ομίλου από το 10% που είναι σήμερα.

Αναλύοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην κεφαλαιακή της επάρκεια με την οποία όπως είπε μπορούν να αναπτυχθούν απρόσκοπτα για πολλά χρόνια ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v