Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικά Πολυκαταστήματα: Κέρδη κόντρα στην ύφεση

Με καλό finish στο δ΄ τρίμηνο της χρονιάς, και ειδικότερα τον περασμένο Δεκέμβριο, ο όμιλος Attica Πολυκαταστήματα κλείνει το 2012 με ισορροπημένες πωλήσεις και κέρδη της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Κέρδη κόντρα στην ύφεση
Με καλό finish στο δ΄ τρίμηνο της χρονιάς, και ειδικότερα τον περασμένο Δεκέμβριο, ο όμιλος Attica Πολυκαταστήματα κλείνει το 2012 με ισορροπημένες πωλήσεις και κέρδη της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ.

Παρά τη σημαντική κάμψη πωλήσεων στην αγορά ένδυσης, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά το 40%, τα τρία πολυκαταστήματα της εταιρίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αποδείχθηκαν ανθεκτικά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κων. Λαμπρόπουλο, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ότι παράλληλα με τη μείωση της πίτας, άλλο τόσο μικραίνει και ο ανταγωνισμός.

Ακόμη και οι εμπορικές επιχειρήσεις που προς το παρόν αντέχουν, δεδομένου ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν μεγάλες εισαγωγές, μοιραία δεν διαθέτουν και το αντίστοιχο εμπόρευμα ώστε να ικανοποιήσουν την όποια ζήτηση.

Η υψηλή ρευστότητα της Αττικά Πολυκαταστήματα (στο τέλος του 2012 τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 35 εκατ. ευρώ περίπου), σε συνδυασμό με τον μηδενικό της δανεισμό, της επιτρέπει αφενός να ικανοποιεί τους εγχώριους προμηθευτές κι αφετέρου να πραγματοποιεί απευθείας εισαγωγές επώνυμων ειδών που δεν διαθέτουν πλέον εκπροσώπηση στην εσωτερική αγορά.

Έτσι, το 2012 το κεντρικό κατάστημα στο City Link έκλεισε με πωλήσεις ύψους 66 εκατ. ευρώ, μειωμένες 10%, ενώ το κατάστημα εντός του Golden Hall είχε τζίρο 36 εκατ. ευρώ, μειωμένο μόλις 2% έναντι του 2011.

Το νέο πολυκατάστημα του ομίλου στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης τους πρώτους 8 μήνες λειτουργίας του πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, με αυτήν την πορεία εκτιμάται ότι σε πλήρη δωδεκάμηνη χρήση το κατάστημα θα παρουσιάσει πωλήσεις κοντά στα 12 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελούσε και την αρχική πρόβλεψη.

Η εταιρία μάλιστα δρομολογεί μία νέα επένδυση στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2013 πρόκειται να ανοίξει νέο κατάστημα 500 τ.μ., δαπανώντας 1 εκατ. ευρώ. Στο νέο σημείο, το οποίο θα διαθέτει επώνυμα, casual εμπορικά σήματα, θα απασχολούνται 40 άτομα, ενώ προϋπολογίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος του θα ανέλθει σε 2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της εταιρίας στην Αθήνα, τον Οκτώβριο άνοιξε το δεύτερο Carelab στο Αttica στο City Link, καταγράφοντας θετική πορεία μέχρι σήμερα, ενώ σχεδιάζεται η προσθήκη ακόμη τριών σημείων το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v