Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάμψα: Κέρδη μετά από πολλές ζημιογόνες χρήσεις

Με κέρδη ύψους 2,96 εκατομμυρίων ευρώ, για πρώτη φορά μετά από πολλά έτη ζημιογόνων χρήσεων, πραγματοποίησε για τη χρήση του 2004 η εταιρία Λάμψα. Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει στη γ.σ. τη διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

Λάμψα: Κέρδη μετά από πολλές ζημιογόνες χρήσεις
Με κέρδη ύψους 2,96 εκατομμυρίων ευρώ, για πρώτη φορά μετά από πολλά έτη ζημιογόνων χρήσεων, πραγματοποίησε για τη χρήση του 2004 η εταιρία Λάμψα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή εξέλιξη οφείλεται αφενός μεν στην ριζική ανακαίνιση του Ξενοδοχείου ”ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ” και την ένταξή του στην αλυσίδα ”Luxury Collection” του Ομίλου Starwood Hotels & Resorts που του έδωσε την δυνατότητα να διπλασιάσει περίπου τον κύκλο εργασιών της εταιρίας, σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλού EBITDA (κέρδη πρό φόρων, τόκων καί αποσβέσεων) και αφετέρου στην δραστική μείωση των χρηματοοικονομικών δαπανών λόγω της αποπληρωμής του μεγαλύτερου μέρους των δανειακών υποχρεώσεων, μετά την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας - ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ - που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών της Λάμψα ανήλθε στα 30,5 εκατομμύρια ευρώ , οι χρεωστικοί τόκοι στά 1,6 εκατομμύρια ευρώ και οι αποσβέσεις παγίων στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Οι ζημίες παρελθουσών χρήσεων καλύφθησαν ολοσχερώς από την υπεραξία που προέκυψε από την αναπροσαρμογή της αξίας των Παγίων Περιουσιακών Στοιχείων βάσει του Ν. 2065/92.

Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω θετικές παραμέτρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περισυνής τουριστικά μέτριας ξενοδοχειακής αγοράς των Αθηνών, θα προτείνει προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ / μετοχή.

Το Δ.Σ. θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρία προβαίνει στην καταβολή μερίσματος για πρώτη φορά μετά από περίοδο δέκα πέντε (15) ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v