Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα διοικητική διάρθρωση στην Alpha Bank

Το διαχωρισμό των καθηκόντων του Προέδρου από αυτά του Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και τείνει να καθιερωθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank της 22.2.2005.

Νέα διοικητική  διάρθρωση στην Alpha Bank
Το διαχωρισμό των καθηκόντων του Προέδρου από αυτά του Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και τείνει να καθιερωθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank της 22.2.2005, πρωτοπορώντας στο θέμα της εταιρικής διακυβερνήσεως.

Κατόπιν αυτού ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος εξελέγη Εκτελεστικός Πρόεδρος και ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, Γενικός Διευθυντής από το 2002, Διευθύνων Σύμβουλος.

Στη συνέχεια συνεκροτήθη σε σώμα ως ακολούθως:

Εκτελεστικά Μέλη

Εκτελεστικός Πρόεδρος, ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος.

Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Δ.Π. Μαντζούνης.

Μη Εκτελεστικά Μέλη

Αντιπρόεδρος, κ. Α.Λ. Κανελλόπουλος.

Μέλη, οι κ.κ. Γ.Ε. Αγουρίδης, Π.Α. Αποστολίδης, Ι.Γ. Γκούμας, Ξ.Ι. Καντώνιας, Π.Γ. Καρακώστας, Κ.Α. Κυριακόπουλος, και Μ.Γ. Τάνες.

Μη Εκτελεστικά Ανεξάρτητα Μέλη

Οι κ.κ. Α.Μ. Αβέρωφ και Α.Μ. Βερέμης.

Κατά την ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να απονεμηθεί ο τίτλος του Γενικού Διευθυντού στους Εντεταλμένους Γενικούς Διευθυντές κ.κ. Μαρίνο Σ. Γιαννόπουλο, Σπύρο Ν. Φιλάρετο και Αρτέμη Χ. Θεοδωρίδη.

Επίσης ο Ανώτερος Διευθυντής κ. Χ.Ε. Παπαναγιώτου ονομάσθηκε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, ο κ. Ο.Α. Ζαχαράκης τοποθετήθηκε Διευθυντής της υπό σύσταση Διευθύνσεως Επιθεωρήσεως Εξωτερικού, ο κ. Α.Η. Λιούδης, Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιθεωρήσεως Εσωτερικού και Εσωτερικός Ελεγκτής και ο κ. Γ.Ι. Μανωλάκενας, Group Compliance Officer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v