Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Πέντε νέες εγκαταστάσεις της IMSplus

Πέντε νέες εγκαταστάσεις της πρωτοποριακής πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων IMSplus πραγματοποίησε σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς η εταιρία Profile, μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Profile: Πέντε νέες εγκαταστάσεις της IMSplus
Πέντε νέες εγκαταστάσεις της πρωτοποριακής πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων IMSplus πραγματοποίησε σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς η εταιρία Profile, μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Profile, το γεγονός αυτό καταδεικνύει την κυρίαρχη θέση, αλλά και τη δυναμική που εμφανίζει στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν, μόλις δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του.

Σημειώνεται, πως στους πελάτες που έχουν ήδη επιλέξει το IMSplus για τις διαχειριστικές ανάγκες τους προστέθηκαν οι Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, ING Ασφαλιστική, Olympic Shipping & Management S.A. καθώς και η ICFI στην Κύπρο.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακόνωση, στο ίδιο σύντομο χρονικό διάστημα η Profile επέκτεινε την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση στην Εθνική Τράπεζα με πρόσθετες εφαρμογές όπως το WebIMSplus για την παροχή e-statement στους πελάτες του Private Banking.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και βρίσκεται σε πλήρη παραγωγή στην Nova Bank σε 400 σημεία, καθώς και το WebIMSplus για την παροχή υπηρεσιών Personal Banking μέσω διαδικτύου.

Συνολικά, στα 2 χρόνια από τη πρώτη παρουσίασή του το 2003, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πως το IMSplus έχει καταφέρει να διεισδύσει στο σύνολο σχεδόν των επιμέρους τμημάτων της χρηματοοικονομικής αγοράς, αφού αποτελεί επιλογή των μεγαλύτερων χρηματοοικονομικών οργανισμών της χώρας μας στους τομείς του Private Banking, Personal Banking, Custodian Services, Insurance, Mutual Funds, Asset Management, Brokerage, Pension Funds και Investment Portfolios.

Ταυτόχρονα, τονίζεται, ότι μεταξύ των νέων πελατών της Profile που επέλεξαν το IMSplus συγκαταλέγεται η ICFI που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και ανήκει στη Ρώσικη Τράπεζα επενδύσεων Interros (με κεφάλαια υπό διαχείριση που ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια).

Το IMSplus αποτελεί ένα από τα κύρια προϊόντα ”αιχμής” της Profile στην προσπάθεια διείσδυσής που έχει ξεκινήσει, στις ξένες αγορές.

Aναλυτικότερα, πέραν της Κύπρου, οι χώρες όπου στρέφεται κατά κύριο λόγο το ενδιαφέρον της εταιρίας είναι η Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία. Σημειώνεται ότι, η πλατφόρμα IMSplus αποτελεί μια μοναδική τεχνολογική πρόταση-προσέγγιση των αναγκών των χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Η δομή της εξασφαλίζει μείωση του κόστους και του operational risk μέσω ενός αυτοματοποιημένου περιβάλλοντος πλήρους STP (Straight Through Processing) και ολοκληρωμένης λειτουργίας front-to-back.

Τέλος, επισημαίνεται, πως το IMSplus υποστηρίζει τόσο τις οριζόντιες λειτουργίες όσο και τις κάθετες εφαρμογές ενός οργανισμού, παρέχοντας έτσι ιδιαίτερα ευέλικτη και πλήρη επεκτασιμότητα (scalability) με την επιλεκτική προσθήκη επιπλέον υπό-εφαρμογών, (add-on modules) σύμφωνα με τις εκάστοτε διαμορφούμενες ανάγκες και τάσεις, χωρίς περιττά κόστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v