Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 5,4 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ΑΜΚ

Κατ’ ελάχιστον στα 5,4 δισ. ευρώ αναμένεται να κινηθεί η ΑΜΚ της τράπεζας Πειραιώς. Το 10% της ίδιας συμμετοχής ανέρχεται σε 540 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 170 εκατ. θα τοποθετηθούν από τη Societe Generale.

Πειραιώς: Στα 5,4 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ΑΜΚ
Κατ’ ελάχιστον στα 5,4 δισ. ευρώ αναμένεται να κινηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, οπότε κατά συνέπεια το 10% της ίδιας συμμετοχής ανέρχεται σε 540 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 170 εκατ. ευρώ, όπως τόνισαν στην τηλεδιάσκεψη τα στελέχη της διοίκησης του ομίλου θα τοποθετηθούν από τη Societe Generale.

Σε ότι αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον, η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας, την παρέμβαση στο χρέος αλλά και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση αφήνουν περιθώρια για θετικές προοπτικές το 2013, μολονότι η ύφεση θα συνεχιστεί και η ανεργία θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εκτίμησαν μάλιστα ότι στο μέσο του 2013 θα υπάρξουν τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενοι στο τραπεζικό σύστημα, τόνισαν ότι στόχος είναι η διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών, και οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες και ανταγωνιστικές είναι ποιο ελκυστικές για τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v