Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Κοινοπρακτικό δάνειο 153 εκατ. για Globul

Ποσό 153 εκατ. ευρώ μέσω σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου άντλησε η θυγατρική του ΟΤΕ, Cosmo Bulgaria Mobile Ead (Globul).

OTE: Κοινοπρακτικό δάνειο 153 εκατ. για Globul
Ποσό 153 εκατ. ευρώ μέσω σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου άντλησε η θυγατρική του ΟΤΕ, Cosmo Bulgaria Mobile Ead (Globul).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση παρέχει στις τράπεζες τη δυνατότητα να αυξήσουν τις δεσμευτικές συμμετοχές τους έως το τέλος Φεβρουαρίου 2013 και έως μέγιστου συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο δίδεται χωρίς εξασφαλίσεις, έχει διάρκεια 4 έτη, πρόγραμμα αποπληρωμής βάσει χρεολυτικών δόσεων και περιθώριο 5,50% ετησίως πάνω από το Euribor.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε με τη συμμετοχή (αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου) μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 68,34% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν και λήφθηκαν κατά πλειοψηφία αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

Εγκρίθηκε η παροχή ειδικής άδειας της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 για τη σύναψη Επιμέρους Συμφωνιών (Service Arrangements) μεταξύ αφενός της ΟΤΕ Α.Ε. και εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ (COSMOTE Ελλάδας, AMC, GLOBUL, COSMOTE Ρουμανίας, ROMTELECOM) και αφετέρου της Deutsche Telekom (DTAG) και εταιρειών του Ομίλου DT (DTAG Group) για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2013 στο πλαίσιο της εγκεκριμένης «Σύμβασης Πλαισίου Συνεργασίας και Παροχής Υπηρεσιών», εγκρίθηκαν οι Βασικοί Όροι των Επιμέρους Συμφωνιών και ανατέθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες.

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 2 (Σκοπός) του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας.

Εγκρίθηκε η συνέχιση της σύμβασης για την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους, για τη χρονική περίοδο από 1-1-2013 μέχρι 31-7-2013 και η παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την με αριθμό 2905 συνεδρίασή του, της 19ης Ιουλίου 2012, εξέλεξε ως νέο εκτελεστικό μέλος του, τον κ. Χαράλαμπο Μαζαράκη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος (εκτελεστικού) μέλους κ. Kevin Copp και για το υπόλοιπο της θητείας του, ήτοι μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v