Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι είπε η διοίκηση στους αναλυτές

Σε νέα προσφυγή κατά της Eurobet θα καταφύγει τη Δευτέρα ο ΟΠΑΠ, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές. Τι είπε η διοίκηση για τον διαγωνισμό σχετικά με την τεχνολογική αναβάθμιση, για τον προϋπολογισμό της διαφήμισης, αλλά και για τις σχέσεις της με την Intralot. Τα σχέδια για ΚΙΝΟ, Bingo, Πάμε Στοίχημα.

ΟΠΑΠ: Τι είπε η διοίκηση στους αναλυτές
της Μαρίσης Μπαλιούση

Σε νέα προσφυγή κατά της Eurobet και της διαφημιστικής της Master Media θα καταφύγει την ερχόμενη Δευτέρα ο ΟΠΑΠ, ενώ στο προσεχές διάστημα ο Οργανισμός θα ανακοινώσει και τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού για την τεχνολογική του αναβάθμιση.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια του conference call της διοίκησης του ΟΠΑΠ με τους αναλυτές, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των μεγεθών 2004, ο Οργανισμός έχει προϋπολογίσει το ποσό των 47 εκατ. ευρώ για διαφήμιση και χορηγίες για το 2005.

Σήμερα, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε αύξηση 115,1% στα καθαρά κέρδη του 2004, με το συνολικό μέρισμα της χρήσης να ανέρχεται στα 1,48 ευρώ, κατά 103% αυξημένο σε σχέση με το 2003, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και στις δυο περιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Σ. Κωστάκος και ο οικονομικός διευθυντής κ. Κ. Τσαούσης αναφέρθηκαν εκτενώς στα σχέδια του ΟΠΑΠ για το ΚΙΝΟ, και για το ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και για τις σχέσεις της εταιρίας με την Intralot.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κωστάκος τόνισε ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει επιδείξει άκρα επιμέλεια όσον αφορά στο παράνομο στοίχημα, υπενθυμίζοντας πως πρόσφατα κέρδισε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά της Eurobet.

”Ούτε η Eurobet, ούτε η διαφημιστική της συμμορφώθηκαν με την απόφαση. Ως εκ τούτου, την προσεχή Δευτέρα κατατίθεται μήνυση κατά των διοικήσεων των δυο εταιριών” τόνισε ο κ. Κωστάκος.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση αναφέρθηκε πως το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Το κόστος πάντως δεν έγινε γνωστό, καθώς - όπως σημειώθηκε - το αρχικό ποσό που είχε ανακοινωθεί των 120 εκατ. ευρώ αφορούσε μόνο στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. ”Το ακριβές ποσό του διαγωνισμού θα προκύψει από την ίδια τη διακήρυξη” σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίστηκε η διοίκηση από τις επιδόσεις του ΚΙΝΟ, αν και στα άμεσα σχέδιά της δεν περιλαμβάνεται πρόγραμμα επέκτασής του σε άλλες περιοχές.

”Εξετάζουμε την επέκταση, σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα παιχνίδια χωρίς, όμως, να είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας” ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως υπάρχουν και άλλοι χώροι στους οποίους θα μπορούσε να εισαχθεί το ΚΙΝΟ, όπως για παράδειγμα τα κρουαζιερόπλοια, αλλά και τα καζίνο.

Για το νέο παιχνίδι το Bingo, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέφερε πως το 2005 αποτελεί προπαρασκευαστικό έτος και κατά συνέπεια δεν υπάρχει στην παρούσα φάση πρόβλεψη για ημερομηνία έναρξής του.

Εκτός από το ΚΙΝΟ και το Bingo ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ”Πάμε Στοίχημα”, για το οποίο η διοίκηση του ΟΠΑΠ προτίθεται να αναπτύξει στρατηγικές με στόχο την ενίσχυση του, όπως την ένταξη του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

”Υπάρχει κοινή εκτίμηση ότι η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων θα ενισχύσει τα έσοδα” δήλωσε ο κ. Κωστάκος, ενώ για τον χρονικό ορίζοντα σημείωσε πως ”η διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος μπορεί να αποτελέσει στόχο, ο οποίος είναι εφικτός”.

Παράλληλα, σημείωσε πως τα όποια προβλήματα υπάρχουν αναφορικά με την είσοδο των ελληνικών ομάδων στο ”Πάμε Στοίχημα” μπορούν να ξεπεραστούν.

Αναφορικά με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ”δεν νομίζω πως ο κ. Σ. Κόκκαλης θα ήθελε να αποτελέσει εμπόδιο στην εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα”, επισημαίνοντας παράλληλα πως υφίσταται ναι μεν ζήτημα δεοντολογίας, το οποίο μπορεί, όμως, να επιλυθεί.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο οι ελληνικές ομάδες να συμμετέχουν στα έσοδα του ”Πάμε Στοίχημα” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε σε σχετική δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Ορφανού, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες δεν θα δικαιούνται ποσοστό επί των εσόδων, όπως προβλέπεται για το ΠροΠο και το ΠροΠο Γκολ.

Σχετικά με την Intralot και τη λήξη της μεταξύ τους σύμβασης το 2007, η διοίκηση του ΟΠΑΠ επεσήμανε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι σχετικές αποφάσεις.

Περαιτέρω λεπτομέρειες πάντως αναμένεται να δοθούν με το 5ετές business plan του Οργανισμού, το οποίο και θα ανακοινωθεί εντός του έτους.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης και απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή ”γιατί δεν αγοράζει ο ΟΠΑΠ την Intralot” ο κ. Κωστάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: ”είναι προς πώληση η Intralot;”, εξηγώντας πως ο ΟΠΑΠ δεν έχει ασχοληθεί καν με το συγκεκριμένο θέμα αφού δεν γνωρίζει εάν υπάρχει σχετική πρόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v