Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρισμα 0,2 ευρώ από Αβαξ

Μέρισμα 0,2 ευρώ θα διανείμει για το 2001 η Αβαξ. Για το σύνολο του 2002 η εταιρία εκτιμά αύξηση τζίρου 11,4% και κερδών 7,1%. Κατά τη γ.σ εγκρίθηκε το οριστικό Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, βάσει του οποίου ο όμιλος περιλαμβάνει τη μητρική J&P - ΑΒΑΞ και τις θυγατρικές ΕΤΕΘ, J&P Development, ΠΡΟΕΤ.

Μέρισμα 0,2 ευρώ από Αβαξ
Τη διανομή μερίσματος 0,2 ευρώ (70 δρχ.) ανά μετοχή για τη χρήση του 2001, έναντι 0,15 ευρώ (50 δρχ.) το 2000, ενέκρινε η ετήσια τακτική γ.σ της Αβαξ, διανέμοντας το 39% των κερδών.

Η μερισματική απόδοση της εταιρίας είναι αυξημένη κατά 27%. Σημειώνεται, ότι για το 2002 η εταιρία εκτιμά ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της θα ανέλθει σε 140 δισ. δρχ. έναντι 125,6 δισ. δρχ. το 2001, σημειώνοντας αύξηση 11,4%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων σε 15 δισ. δρχ. έναντι 14 δισ. δρχ. το 2001, καταγράφοντας αύξηση 7,1%.

Κατά τη γ.σ εγκρίθηκε το οριστικό Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης για την απορρόφηση των J&P Ελλάς και ΕΤΕΚ από την Αβαξ, όπως και για την απορρόφηση της Αιχμή από την ΕΤΕΘ (100% θυγατρική της Αβαξ). Οι διαδικασίες συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως περί τα μέσα Ιουνίου και η J&P-ΑΒΑΞ θα προχωρήσει αμέσως για την απόκτηση του ανωτάτου πτυχίου 7ης τάξης, ενώ η κατά 100% θυγατρική της ΕΤΕΘ θα προχωρήσει στην απόκτηση πτυχίου 6ης τάξης.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται, επίσης, οι διαδικασίες απόκτησης μέσω της ΠΡΟΕΤ, θυγατρικής του ομίλου, πτυχίου 3ης τάξης, με στόχο την πρόσβαση σε όλη την πυραμίδα των έργων.

Με την έγκριση της οριστικής Σύμβασης Συγχώνευσης, οριστικοποιείται η νέα δομή του Ομίλου, η οποία περιλαμβάνει:

* την μητρική εταιρία J&P - ΑΒΑΞ, εισηγμένη στο ΧΑΑ

* τις θυγατρικές ΕΤΕΘ, J&P Development, ΠΡΟΕΤ

Το ενιαίο επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου, όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου, θεωρείται βέβαιο ότι του προσδίδει συγκέντρωση δυνάμεων και ανταποκρίνεται στην σύσταση και προσδοκίες των θεσμικών επενδυτών για σαφή επιχειρηματική δομή και ενιαία οργάνωση. Ο όμιλος J&P-ΑΒΑΞ συγκεντρώνει μέσα στο ίδιο επιχειρηματικό σχήμα την ανάπτυξη στους χώρους των κατασκευών, της συμμετοχής στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, της ανάπτυξης ακινήτων, τα ιδιωτικά έργα, τα ενεργειακά, τα έργα προκατασκευής, τα έργα εξωτερικού, κατά τρόπο αναγνωρίσιμο από τις αγορές.

Το ανεκτέλεστο έργο του Ομίλου ξεπερνά σήμερα τα 320 δισ. δρχ. Μέσα στο 2001 και μέχρι σήμερα ο Όμιλος υπέγραψε συμβάσεις συνολικής αξίας 338,3 δισ. δρχ. (993 εκατ. ευρώ) με αξία συμμετοχής του ομίλου περίπου 210,6 δισ. δρχ. (618 εκατ. ευρώ).

Μερικά από τα σημαντικότερα έργα που ανέλαβε ο Ομιλος μέσα στο 2001 και μέχρι σήμερα είναι:

- Σπίτι Αρσης Βαρών, αξίας 11 δισ. δρχ.

- Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων, αξίας 20 δισ. δρχ.

- Ολυμπιακό Χωριό, αξίας 21 δισ. δρχ.

- Παγκρήτιο Στάδιο, αξίας 14 δισ. δρχ.

- Μετρό Αθήνας: Εθνική Αμυνα – Σταυρός, αξίας 35 δισ. δρχ.

- Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο και Ιππόδρομος Αθηνών, αξίας 62 δισ. δρχ.

- Συμπληρωματικές εργασίες του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στο τμήμα Αλμυρός – Ευαγγελισμός, αξίας 14 δισ. δρχ.

- Ανατολικός Κλάδος Ολυμπιακού Δακτυλίου, αξίας 11 δισ. δρχ.

- Προαστιακός Σιδηρόδρομος, Τμήμα τρεις Γέφυρες – ΣΚΑ – Νέος Αερολιμήν Αθηνών, αξίας 111 δισ. δρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v