Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Αύξηση 24,6% στα κέρδη προ φόρων

Αύξηση κατά 24,6% εμφάνισαν το 2004 τα καθαρά κέρδη προ φόρων του Ομίλου Π. Πετρόπουλος, διαμορφούμενα στα 5.830 χιλ. ευρώ, έναντι 4.678 χιλ. ευρώ το 2003. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30,1%.

Πετρόπουλος: Αύξηση 24,6% στα κέρδη προ φόρων
Αύξηση κατά 24,6% εμφάνισαν το 2004 τα καθαρά κέρδη προ φόρων του Ομίλου Π. Πετρόπουλος, διαμορφούμενα στα 5.830 χιλ. ευρώ, έναντι 4.678 χιλ. ευρώ το 2003.

Την ίδια περίοδο οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 30,1% στα 93 εκατ. ευρώ έναντι των 71,5 εκατ. ευρώ που παρουσίασε το 2003. Οι τιμολογηθείσες πωλήσεις ανήλθαν σε 82,7 εκατ. ευρώ έναντι 65,1 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος (ανατοκιζόμενος) ρυθμός μεγέθυνσης των κερδών (CAGR) κατά τα 5 τελευταία χρόνια είναι 25%.

Σύμφωνα με την εταιρία, η αύξηση των πωλήσεων προήλθε κυρίως από τις Επιχειρηματικές Μονάδες Φορτηγών και Λεωφορείων, Petrogen (ηλεκτροπαραγωγών ζευγών) και McCormick (γεωργικών μηχανημάτων). Σε όλους αυτούς τους κλάδους, η ζήτηση ήταν ισχυρότερη από την δυνατότητα της παραγωγής να την ικανοποιήσει.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές που υπηρετεί, ο Όμιλος επισημαίνει ότι παρουσίασαν μικτή εικόνα κατά το 2004. Η αγορά των φορτηγών άνω των 16 τόνων αυξήθηκε κατά 12%, και η εταιρία διατήρησε το μερίδιό της στο 20%.

Το καλοκαίρι του 2004 ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ που είχε ξεκινήσει από το 2003. Η αγορά των ελαφρών φορτηγών αλλά και των pick up μεγεθύνθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2003 και το μερίδιο αγοράς των αυτοκινήτων Isuzu ακολούθησε ανοδική πορεία.

H συνολική αγορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στην Ελλάδα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το περασμένο έτος. Η Π. Πετρόπουλος αύξησε τις πωλήσεις της και διατήρησε την ηγετική της θέση σε αυτό τον κλάδο.

Στις αγορές του εξωτερικού όπου έχει δραστηριότητες οι πωλήσεις και τα κέρδη αυξήθηκαν. Στον τομέα των εξωλέμβιων κινητήρων και σκαφών, η αγορά μεγάλωσε έναντι του 2003 αλλά το μερίδιο του Ομίλου σε αυτήν διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα.

Η αγορά των κινητήρων ντήζελ, παρέμεινε στα ίδια επίπεδα του 2003, και η εταιρία διατήρησε της πωλήσεις και το μερίδιο της. Ανοδικά κινήθηκε η αγορά των περονοφόρων οχημάτων, στην οποία οι πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς της Επιχειρηματικής Μονάδας Βιομηχανικών Μηχανημάτων αυξήθηκαν, ενώ στους βιομηχανικούς αεροσυμπιεστές η αγορά παρέμεινε στάσιμη και η εταιρία διατήρησε την ηγετική της θέση.

Η Επιχειρηματική Μονάδα Aγροτικών Μηχανημάτων McCormick ξεπέρασε τον στόχο για μερίδιο αγοράς πάνω από 5% σε μια αγορά που αυξήθηκε κατά 38,4% σε τεμάχια, λόγω των επιδοτήσεων των αγροτών για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v