Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του μέλους και διευθύνοντος συμβούλου της Unibrain υπέβαλε ο κ. Μάριος - Ερρίκος Τζαβάρας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή κατά τη σημερινή (17/2) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Unibrain: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος
Την παραίτησή του από τη θέση του μέλους και διευθύνοντος συμβούλου της Unibrain υπέβαλε ο κ. Μάριος - Ερρίκος Τζαβάρας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή κατά την σημερινή (17/2) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, σημειώνεται ότι η παραίτηση θα ισχύσει από την 1η/3/05, ενώ η αντικατάσταση του κ. Τζαβάρα θα αποφασισθεί σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή της παραίτησης του ο κ. Τζαβάρας αιτιολογεί την παραίτηση του επικαλούμενος καθαρά προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρία, που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η αποχώρηση του πρέπει να αποδοθεί σε ”συναινετικό διαζύγιο” που προέκυψε κατόπιν της διαπίστωσης διαφορετικής φιλοσοφίας σε σχέση με τους βασικούς μετόχους, ως προς την στρατηγική αλλά και τις τακτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι ο Μάριος-Ερρίκος Τζαβάρας, είναι ο συνιδρυτής της Unibrain μαζί με τον κ. Γ. Ζαχόπουλο (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και κατέχει σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του μετοχολογίου το 13,115% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην εταιρεία επίσης συμμετέχουν με ποσοστό 13,115% ο Γ. Ζαχόπουλος, με 29,978% η Ιντρακόμ, με 4,921% η LFG Finance και με 13,815% η Γενική Τράπεζα της Ελλάδος. Το ποσοστό της Γενικής προέρχεται απο ενεχυρίαση μετοχών.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1986 ως ΕΠΕ με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1,5 εκατ. δρχ., το 1990 μετατράπηκε σε ΑΕ και στα τέλη του 1999 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο η Ιντρακόμ με 40%. Τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς η εταιρεία ίδρυσε θυγατρική στην Αμερική με επικεφαλής τον κ. Ε. Τζαβάρα και στόχο την πολύ σύντομη εισαγωγή αυτής στο Nasdaq. Εν τέλει όμως τα σχέδια ναυάγησαν, καθώς συνέπεσαν χρονικά και με το ”σκάσιμο” της τεχνολογικής ”φούσκας” στις αμερικανικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v