Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MARFIN F.G: ”Συμβόλαιο” με τους μετόχους!

Τη δέσμευση ότι, εφόσον δεν γίνουν νέες στρατηγικές κινήσεις, το σύνολο των κερδών θα διανέμεται στους μετόχους ανέλαβε η διοίκηση της Μarfin Financial Group ενώπιον της συνέλευσης, διατυπώνοντας πρόβλεψη για minimum κέρδη 0,90 ευρώ ανά μετοχή το 2005. Η στρατηγική του ομίλου, η υπερεπάρκεια ρευστότητας και η αγορά ιδίων μετοχών.

MARFIN F.G: ”Συμβόλαιο” με τους μετόχους!
Τη δέσμευση ότι, εφόσον δεν γίνουν νέες στρατηγικές κινήσεις, το σύνολο των κερδών θα διανέμεται στους μετόχους ανέλαβε η διοίκηση της Μarfin Financial Group ενώπιον της συνέλευσης, διατυπώνοντας πρόβλεψη για minimum κέρδη 0,90 ευρώ ανά μετοχή το 2005.

Οι σημαντικές ανακοινώσεις της διοίκησης της Marfin Financial Group έγιναν στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της που έγινε σήμερα και ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι ποσοστού 10%.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της MFG, κ. Μ. Ξανθάκης, ανέφερε ότι ”μέσα στο 2004 πέρα από την υψηλή κερδοφορία της η εταιρεία ολοκλήρωσε την οργανωτική και κεφαλαιακή αναδιοργάνωσή της. Στα πλαίσια αυτά αποεπενδύθηκαν όλες οι συμμετοχές της MFG σε εταιρείες εκτός του τραπεζικού και του χρηματοοικονομικού χώρου και έγιναν όλες οι απαραίτητες προσαρμογές για την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων”.

”Η MFG”, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρίας, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ”έχει πλέον την κεφαλαιακή επάρκεια, τα στελέχη, την εμπειρία και τη βάση τής μέχρι στιγμής επιτυχημένης παρουσίας της στον τραπεζικό και επενδυτικό χώρο, ώστε να προχωρήσει με σταθερούς και σίγουρους ρυθμούς ανάπτυξης στην αυτόνομη πορεία της”.

”Παράλληλα, όμως”, πρόσθεσε ο κ. Βεγενόπουλος, ”είναι αυτονόητο ότι η εταιρία μας που σχηματίστηκε στη σημερινή μορφή της μέσα σε διάστημα 5 ετών ύστερα από 13 εξαγορές και συγχωνεύσεις, εξετάζει σε διαρκή βάση τις δυνατότητες για ταχύτερη ανάπτυξη μέσα από περαιτέρω εξαγορές ή στρατηγικές συμμαχίες, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει την σημερινή υπερεπάρκεια των διαθεσίμων κεφαλαίων της.

Το μόνο που έχουμε αποκλείσει, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, επεσήμανε ο κ. Βγενόπουλος, είναι η εξαγορά ή στρατηγική συμμαχία με άλλη ελληνική τράπεζα μεσαίου ή μικρού μεγέθους και αυτό επειδή θεωρούμε ότι η σχέση κινδύνου και ωφέλειας δεν θα ήταν ευνοϊκή για τους μετόχους μας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όταν και εφόσον γίνουν ευρύτερες ανακατατάξεις στον τραπεζικό χώρο η MFG θα συμμετέχει”.

Ολοκληρώνοντας τις ανακοινώσεις προς τους μετόχους της MFG, ο κ. Ξανθάκης δεσμεύτηκε ότι ”επειδή δεν υπάρχει λόγος τουλάχιστον να αυξάνονται τα κεφάλαια της εταιρίας διά παρακρατήσεως μέρους των κερδών, για όσο διάστημα η MFG δεν αξιοποιεί την πλεονάζουσα ρευστότητά της, προχωρώντας σε νέες στρατηγικές κινήσεις όλα τα κέρδη της εταιρείας θα μοιράζονται στους μετόχους με τον πλέον πρόσφορο τεχνικά και φορολογικά τρόπο”.

Ο κ. Ξανθάκης ανέφερε ακόμη ότι ”σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η εταιρεία για το 2005 θα επιτύχει κέρδη minimum 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 0,90 ευρώ ανά μετοχή”.

Τέλος, διευκρινίσθηκε ότι η διανομή των 0,80 ευρώ στους μετόχους της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 23/5/05 και θα γίνει με συνδυασμό μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου κατά τον πιο επωφελή για την εταιρεία και τους μετόχους τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v