Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 6,4% στα κέρδη του 2004

Αύξηση 6,4% παρουσίασαν τα κέρδη της Intralot για το 2004 καθώς διαμορφώθηκαν στα 94,4 εκατ. ευρώ.

Intralot: Αύξηση 6,4% στα κέρδη του 2004
Αύξηση 6,4% παρουσίασαν τα κέρδη της Intralot για το 2004 καθώς διαμορφώθηκαν στα 94,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 31/12/2004 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, ανήλθε σε 325,9 εκατ. ευρώ έναντι 320,4 εκατ. ευρώ του έτους 2003, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,7%, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 6,4% και ανήλθαν σε 94,4 εκατ. ευρώ από 88,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2003.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 9,7% και ανήλθαν σε 112,2 εκατ. ευρώ από 102,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 141,2 εκατ. ευρώ έναντι 110,4 εκατ. ευρώ το 2003 σημειώνοντας αύξηση 27,9%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 2,5% και ανήλθαν σε 70,7 εκατ. ευρώ έναντι 69 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 327 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 100,2 εκατ. ευρώ.

Το 2004, η Intralot ενίσχυσε τη θέση της μεταξύ των ηγετικών εταιριών στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, καθώς διεύρυνε σημαντικά τις διεθνείς της δραστηριότητες, οι οποίες συνέβαλαν κατά 62,7% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, ενώ το 2003 ήταν μόλις 23,8%. Αναλυτικά, τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρίας για το 2004:

Στη Ρωσία, η Intralot, σε συνεργασία με το μεγάλο μαλαισιανό όμιλο Tanjong, υπέγραψε νέα σύμβαση για τη διοργάνωση των τυχερών παιχνιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας. Οι δύο εταιρίες θα αναλάβουν από κοινού το management, ενώ θα αποκτήσουν και συμμετοχή κατά 49% στην εταιρία Yuvenga που έχει την αποκλειστική άδεια διαχείρισης on-line τυχερών παιχνιδιών της ”Moscow Olympic Lottery” στη Μόσχα.

Στην Κολομβία, η Intralot υπέγραψε νέα σύμβαση, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, με τον κρατικό φορέα ETESA (Empresa Territorial para la Salud) για την αποκλειστική άδεια διαχείρισης αθλητικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου αμοιβαίας και προκαθορισμένης απόδοσης. Η σύμβαση είναι 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για 2,5 χρόνια και περιλαμβάνει τη σταδιακή ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων 5.000 σημείων περίπου σε όλη τη χώρα.

Στη Βουλγαρία, η υψηλή δημοτικότητα του στοιχήματος σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου πωλήσεων επέφερε σημαντική αύξηση των πωλήσεων της Eurofootball σε σχέση με το 2003.

Στο Περού, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Tektron με την Intralot de Peru και εγκαταστάθηκε το on-line σύστημα στο δίκτυο πωλήσεων της Tektron, το οποίο είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση στις πωλήσεις του παιχνιδιού.

Στην Τουρκία, η εισαγωγή του στοιχήματος παρουσιάζει ραγδαία άνοδο. Μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2005, το δίκτυο πωλήσεων των 2.500 σημείων θα επεκταθεί σε 4.000 με αποτέλεσμα να προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στο παιχνίδι μεγαλύτερου αριθμού παικτών.

Στη Μάλτα, ξεκίνησε μέσα στο Γ’ τρίμηνο η λειτουργία της θυγατρικής που έχει αναλάβει τη διαχείριση της εθνικής λοταρίας με αριθμολαχεία, στιγμιαία λαχεία και Στοίχημα, ενώ το KINO θα είναι το επόμενο παιχνίδι που θα ξεκινήσει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004, η Intralot παρουσίασε την καινοτομική πλατφόρμα παιχνιδιών Β-On, που επιτρέπει τη δυνατότητα συμμετοχής -μέσω κινητών τηλεφώνων και προσωπικών υπολογιστών- σε ένα multiplayer περιβάλλον συνδυάζοντας παιχνίδια ψυχαγωγίας με στοίχημα, τουρνουά και στιγμιαία λαχεία νέας γενιάς. Το Β-On αποτελεί μια νέα προσέγγιση ψυχαγωγίας στον κλάδο, που θα οδηγήσει στη μετάλλαξη του παραδοσιακού τρόπου συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια προς νέες εξελιγμένες μορφές συμμετοχής και επικοινωνίας των παικτών που βασίζονται στις ατομικές ικανότητες και τις γνώσεις τους σε συνδυασμό με την τύχη.

H Intralot αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρίες ολοκληρωμένων συστημάτων τυχερών παιχνιδιών και διαχείρισης συναλλαγών, καθώς και νέων παιχνιδιών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε κρατικούς οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών και προμηθευτές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, παγκοσμίως. Με 30 θυγατρικές, 7 γραφεία αντιπροσωπείας και 1,500 εργαζομένους σε 26 χώρες, και με έσοδα 325,9 εκατ. ευρώ, η εταιρία κυριαρχεί στην αγορά της Ευρώπης, κατέχει σημαντική θέση στη Ν. Αμερική και έχει παρουσία στη Β. Αμερική, Ν.Α. Ασία και Αυστραλία. Ακολουθώντας μια επιτυχημένη και αλματώδη πορεία, η Intralot κατέχει τη 3η θέση με βάση τα έσοδα και τη 2η θέση με βάση τα κέρδη στον κλάδο των προμηθευτών συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v