Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Διανομή κερδών 0,80 ευρώ ανά μετοχή για 2004

Κέρδη 20,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2004 η Marfin Financial Group. Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει τη διανομή κερδών 0,80 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο συνεπάγεται απόδοση 9%. Αναμένονται θετικές προσαρμογές στα ίδια κεφάλαια από την εφαρμογή των ΔΛΠ.

MFG: Διανομή κερδών 0,80 ευρώ ανά μετοχή για 2004
Με κέρδη 20.662.054 ευρώ σε ατομική βάση έκλεισε το 2004 η Marfin Financial Group μετά την αφαίρεση συνολικού ποσού 4.200.000 ευρώ που απαιτήθηκε ώστε να αποτιμηθούν τα χαρτοφυλάκια μετοχών, ομολόγων, συμμετοχών αλλά και οι συναλλαγματικές αξίες της εταιρίας σε τρέχουσα αξία (mark to market) εν όψει της εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Τα κέρδη του Ομίλου σε ενοποιημένη βάση ήταν 16.055.234 ευρώ, αφού μειώθηκαν περαιτέρω κατά 3.216.000 ευρώ λόγω απόσβεσης good will συμμετοχών ώστε να μην υπάρξει καμία δυσμενής επίπτωση στα ίδια κεφάλαια με την εφαρμογή των ΔΛΠ.

Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο η εταιρία έχει ελεγχθεί φορολογικά για το έτος 2003 και έχει ήδη μειώσει τα ιδία κεφάλαιά της με τις αντίστοιχες διαφορές φορολογικού ελέγχου. Η Διοίκηση της εταιρίας εκτιμά πλέον ότι, με την εφαρμογή των ΔΛΠ, τα ιδία κεφάλαιά της που σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε 239,38 εκατ. ευρώ, θα υποστούν μόνον θετικές προσαρμογές.

Παράλληλα, η ρευστότητα της εταιρίας διατηρείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αφού εκ των ιδίων κεφαλαίων της ποσόν 110 εκατ. ευρώ είναι τοποθετημένα σε μετρητά και άμεσα ρευστοποιήσιμες επενδύσεις.

Λόγω των υψηλών κερδών αλλά και της μεγάλης κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρίας η Διοίκησή της αποφάσισε να προτείνει προς τους μετόχους την διανομή 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

Η Διοίκηση της εταιρίας πρόκειται να ενημερώσει επίσημα τους μετόχους της στην προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη Γενική Συνέλευση (4μ.μ.- Αίθουσα Συνελεύσεων των γραφείων της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε.- Λ. Κηφισίας 24, Μαρούσι) μεταξύ άλλων θεμάτων, τόσο για τους εναλλακτικούς στρατηγικούς της προσανατολισμούς όσο και για τις οικονομικές προβλέψεις της για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v