Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο Μπ. Βωβός για χρέη

Την Πέμπτη απολογείται στον ανακριτή για την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο, ύψους 1,01 εκατ. ευρώ -σε βαθμό κακουργήματος- ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός.

Συνελήφθη ο Μπ. Βωβός για χρέη
Την Πέμπτη 29/11 απολογείται για την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο, ύψους 1,01 εκατ. ευρώ, ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και οφειλή ύψους 220.000 ευρώ που αφορά μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών καθώς και οφειλές στο ΙΚΑ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Βωβός είναι σε βαθμό κακουργήματος, εξ ου και η απολογία στον ανακριτή.

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να παραμείνει στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του, οπότε και ο ανακριτής θα αποφασίσει εάν θα τον αφήσει ελεύθερο ή θα τον θέσει προφυλακιστέο.


Αναβολή για άρθρο 99, όχι στο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης απαιτήσεων

Ως προς την αίτηση της εταιρίας του κ. Βωβού για υπαγωγή στο άρθρο 99, μπορεί η συζήτηση να αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Γενάρη, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της εταιρίας για τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής με την οποία ίσχυε αναστολή της εκτέλεσης των απαιτήσεων των πιστωτών της εταιρίας.

Με την παύση της προσωρινής διαταγής, επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για τους πιστωτές της εταιρίας να διεκδικήσουν τις οφειλές

Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της: "Όλως παραδόξως, εάν και η εταιρία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση στη διαδικασία εξυγίανσης των βασικών πιστωτών της που υπερκαλύπτουν το εκ του νόμου απαιτούμενο 60%, το δικαστήριο, κατόπιν παρεμβάσεως του ελληνικού δημοσίου, δεν διατήρησε την προσωρινή διαταγή, θέτοντας σε κίνδυνο την εξυγιαντική διαδικασία και διακυβεύοντας τα συμφέροντα των μετόχων και των πιστωτών της εταιρίας.

Η εταιρία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι και μόνον από το αντικείμενο εργασιών της εταιρίας (μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποίηση και ανέγερση αστικών και παραθεριστικών οικισμών) και την υπάρχουσα ακίνητη περιουσία, οι απαιτήσεις του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Οργανισμών και του εργατικού δυναμικού είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο".

Η αίτηση θα συζητηθεί στις 23 Ιανουαρίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες αργότερα, όμως τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία για το 2011 δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της στα τέλη Δεκεμβρίου 2011 ανερχόταν σε 729,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες της περυσινής χρήσης ξεπέρασαν τα 80 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v