Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Εναρξη εφαρμογής Λειτουργικού Ανασχεδιασμού

Η εφαρμογή του έργου του Λειτουργικού Ανασχεδιασμού της ΕΧΑΕ ξεκινάει σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2005, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για την αναδιάρθρωση του ομίλου και την ανάπτυξή του.

ΕΧΑΕ: Εναρξη εφαρμογής Λειτουργικού Ανασχεδιασμού
Η εφαρμογή του έργου του Λειτουργικού Ανασχεδιασμού της ΕΧΑΕ ξεκινάει σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2005, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για την αναδιάρθρωση του ομίλου και την ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, το έργο έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της οργανωτικής δομής που θα υποστηρίξει τη στρατηγική του Ομίλου αποτελεσματικά.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές αποσκοπούν στη διαμόρφωση μιας οργανωτικής δομής που θα εγγυάται την αξιοπιστία στη λειτουργία των αγορών, την ευελιξία σε μεταβαλλόμενες συνθήκες του περιβάλλοντος, την αποδοτικότητα στην καθημερινή λειτουργία και την υποστήριξη καινοτόμων προσεγγίσεων σε προσφερόμενες υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται παράλληλα προσπάθεια για συστέγαση όλων των υπηρεσιών του Ομίλου.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται πως ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων, ο Όμιλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων προχωράει στην οργάνωση και λειτουργία του ως ενιαίος οργανισμός ανεξάρτητα από τα νομικά πρόσωπα των θυγατρικών και με σκοπό την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό των συνεργιών που προκύπτουν από την ενοποίηση ομοειδών λειτουργιών.

Σκοπός είναι, σύμφωνα με τα όσα τονίζονται στην ανακοίνωση, ο Όμιλος να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις και να παραμείνει ανταγωνιστικός, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μειώνοντας το κόστος τους, δημιουργώντας νέα προϊόντα και προσφέροντας υψηλότερες αποδόσεις στους μετόχους του.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο ευέλικτο οργανωτικό σχήμα αποτελείται από μία ενιαία κεντρική διοίκηση με διευθύνοντα σύμβουλο τον κύριο Σπ. Καπράλο σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου και Συμβούλιο Διεύθυνσης αποτελούμενο από το διευθύνοντα σύμβουλο και τους τρεις γενικούς διευθυντές, τον κ. Σ. Λαζαρίδη στη Γενική Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Αγορών, τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο στη Γενική Διεύθυνση Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρησης και τον κ. Γκ. Μάναλη στη Γενική Διεύθυνση Εταιρικών Λειτουργιών.

Τέλος, σημειώνεται πως οι τρεις Γενικές Διευθύνσεις είναι αρμόδιες για την παρακολούθηση των λειτουργιών του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Σε κάθε μία από τις κατηγορίες λειτουργιών ορίσθηκε ένας συντονιστής στον οποίο θα αναφέρονται οι επικεφαλής των αντίστοιχων οργανικών μονάδων των επί μέρους εταιρειών.

Ειδικότερα, ο συντονιστής θα αναφέρεται στο γενικό διευθυντή, στον οποίο υπάγεται η παρακολούθηση των εργασιών και η κατηγορία δραστηριοτήτων του, ενώ συνολικά ορίσθηκαν 11 συντονιστές όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα δραστηριοτήτων και συντονιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v