Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική:Τα τελικά σχέδια Αράπογλου για 5 θυγατρικές

Τα τελικά σχέδια για τις θυγατρικές αλλά και για την επέκταση του ομίλου στο εξωτερικό δημοσιοποίησε η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, τόσο με συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου Τάκη Αράπογλου, όσο και με ανακοίνωση για ΑΜΚ στην ΕΘΝΕΧ.

Εθνική:Τα τελικά σχέδια Αράπογλου για 5 θυγατρικές
Τα τελικά σχέδια για τις θυγατρικές, αλλά και για την επέκταση του ομίλου στο εξωτερικό δημοσιοποίησε η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, τόσο με συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου Τάκη Αράπογλου στην ”Ημερησία”, όσο και με ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική Χαρτοφυλακίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αράπογλου στη συνέντευξή του, η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις για την εκμετάλλευση των 900 στρεμμάτων που διαθέτει η Εθνική Ακινήτων στη Δραπετσώνα.

Επίσης, σημείωσε πως ανοίγει κύκλος επαφών για την πώληση της Γενικής Αποθηκών σε ξένους.

Συμπλήρωσε παράλληλα πως αφενός είναι πολύ κοντά στην πώληση της συμμετοχής που η Εθνική κατέχει στην ΑΓΕΤ Ηρακλής και αφετέρου πως επιταχύνονται οι εξελίξεις για τη διάθεση του management του Αστήρ Παλλάς.

Παράλληλα, ο κ. Αράπογλου γνωστοποίησε ότι η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζεται για εξαγορές σε Ρουμανία και Τουρκία, καθώς στόχος του ομίλου είναι η Τράπεζα να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης, σημειώνεται πως η Εθνική Τράπεζα γνωστοποίησε ότι συγκαλεί γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου στις 7 Μαρτίου 2005, η οποία θα έχει ως στόχο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επενδυτικής με καταβολή μετρητών, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η ΕΘΝΕΧ θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ για τη χρήση του 2004, σύμφωνα με σχετική πρόταση του διοικητικού συμβουλίου.

Οι αναλυτές για τις δηλώσεις Αράπογλου

Η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2005 αναφέρει πως ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζει ένα τριετές business plan, το οποίο θα εξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Η Proton Securities σημειώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου επιβεβαιώνει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως ο κ. Αράπογλου ανέπτυξε τους δυο τομείς που αναμένεται να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τον όμιλο και που είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας του στη ΝΑ Ευρώπη αφενός και αφετέρου το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υιοθετεί ο όμιλος.

Η Εγνατία Finance αναφέρει επίσης πως διατηρεί τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας δεδομένων των προαναφερθεισών εξελίξεων, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v