Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΝΕΧ: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ

Τη σύγκληση τακτικής γενικής συνέλευσης στις 7 Μαρτίου, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΘΝΕΧ. Η εταιρία στοχεύει από αυτή την αύξηση να αντληθούν κεφάλαια της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΕΧ: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ
Τη σύγκληση τακτικής γενικής συνέλευσης στις 7 Μαρτίου 2005, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων, αποφάσισε το Δ.Σ. της Εθνικής Επενδυτικής (ΕΘΝΕΧ) στη συνεδρίασή του σήμερα 11 Φεβρουαρίου.

Η εταιρία στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένης της φύσης της εταιρίας ως Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση για τους ακριβείς όρους της αύξησης κεφαλαίου θα διαμορφωθεί πριν την ως άνω ημερομηνία, αφού συνεκτιμηθεί η τρέχουσα χρηματιστηριακή συγκυρία και θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους κανόνες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Περαιτέρω, γνωστοποιείται ότι με την επιφύλαξη των εγκρίσεων που απαιτούνται από τη γενική συνέλευση και τις αρμόδιες αρχές, ημερομηνία αποκοπής μερίσματος χρήσης 2004 προβλέπεται ότι θα είναι η 8η Μαρτίου 2005 και ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος η 21η Μαρτίου 2005.

Σύμφωνα με την τελευταία λίστα μετοχικών αλλαγών στο ΧΑ, η μετοχική σύνθεση της Εθνικής Επενδυτικής (ΕΘΝΕΧ) έχει ως εξής: Εθνική Τράπεζα (46,61%), Επικουρικό Ταμείο Ελληνικής Χωροφυλακής (9,440%) και Ταμείο Αρωγής Προσωπικού ΟΤΕ (5,040%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v