Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη μείωση του κόστους στοχεύει η Intracom

Η μείωση του κόστους κατά 30 εκατ. ευρώ, ακόμα και με περισσότερες αποχωρήσεις προσωπικού, αποτελεί έναν από τους στόχους της Intracom, δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Στη μείωση του κόστους στοχεύει η Intracom
Η Intracom στοχεύει σε μείωση του κόστους κατά 30 εκατ. ευρώ φέτος, η οποία ενδεχομένως να σημαίνει περισσότερες αποχωρήσεις προσωπικού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας την Παρασκευή, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Reuters.

”Εξετάζουμε σειρά τρόπων για περαιτέρω επιθετική μείωση κόστους το 2005. Στοχεύουμε σε μείωση του κόστους κατά 30 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρία”, είπε ο Γιώργος Δεληγιάννης σε συνέντευξη στο Reuters.

O κ. Δεληγιάννης είπε ότι αυτό ενδεχομένως να περιλαμβάνει περιορισμό των γενικών και διοικητικών εξόδων, ανάθεση εργασιών σε τρίτους, μη αντικατάσταση εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται ή έχουν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ η μείωση των θέσεων εργασίας αντιμετωπίζεται ως η τελευταία λύση.

”Θα εξαντλήσουμε όλες τις άλλες δυνατότητες πριν προχωρήσουμε σε περικοπή θέσεων εργασίας”, είπε ο κ. Δεληγιάννης.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της χώρας μείωσε το προσωπικό της κατά 750 άτομα πέρυσι, με 421 από αυτά να αποχωρούν στο πλαίσιο προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Η εταιρία μείωσε το κόστος κατά 28 εκατ. ευρώ το 2004.

Ο κ. Δεληγιάννης είπε ακόμη ότι η Intracom αναμένει περαιτέρω μείωση της συμβολής του ΟΤΕ στις δραστηριότητές της φέτος, από 32% τώρα.

”Είναι λίγο νωρίς να πούμε (κατά πόσο θα μειωθεί η συμβολή του ΟΤΕ), αλλά σίγουρα θα είναι μία αξιοσημείωτη μείωση”, είπε. Ο κ. Δεληγιάννης είπε ότι η εταιρία έχει ήδη διαφοροποιήσει το πελατολόγιό της με επιθετικό τρόπο τα τελευταία χρόνια για να αντισταθμίσει τη μείωση και θα συνεχίσει αυτή τη στρατηγική.

Η Intracom προέβλεψε τον περασμένο μήνα αύξηση 45% των προ φόρων κερδών το 2005, στα 64 εκατ. ευρώ, από 44 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 2004, με τα κέρδη EBITDA να εκτιμώνται στα 133 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 12,7%.

Ο κ. Δεληγιάννης είπε ότι ο στόχος της εταιρίας για ετήσιες πωλήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια είναι ”ένας επιθετικός στόχος, όχι όμως ένας μη ρεαλιστικός στόχος”, ”κλειδί” του οποίου είναι η επέκταση στα Βαλκάνια.

Σχετικά με τη διαμάχη της εταιρίας με τον ΟΤΕ για το θέμα των χρεών της ρουμανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας CosmoRom, που ανήκει στη RomTelecom, προς την Intracom, ο κ. Δεληγιάννης είπε ότι η Intracom είναι ακόμη ανοικτή σε μία εξωδικαστική διευθέτηση και ελπίζει να δει επίλυση του θέματος στο πρώτο τρίμηνο φέτος.

Η Intracom προσέφυγε για το θέμα σε διαιτητικό δικαστήριο κατά του ομίλου του ΟΤΕ τον Σεπτέμβριο του 2003, ζητώντας αποζημίωση ύψους 165 εκατ. ευρώ.

”Θεωρητικά (ο στόχος για το πρώτο τρίμηνο) είναι ακόμη εφικτός, ναι. Υπάρχει προθυμία από την πλευρά μας για επίλυση του θέματος εκτός δικαστηρίου”, είπε.

Η απόφαση του ΟΤΕ για επανέναρξη των δραστηριοτήτων ή πώληση της CosmoRom, που στην ουσία παραμένει ανενεργή, θα μπορούσε να συμβάλει στην επίσπευση της σχετικής διαδικασίας, είπε ο κ. Δεληγιάννης.

”Αυτό θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την επίτευξη κάποιου είδους συμφωνίας”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v