Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Το τρίτο τρίμηνο ήταν αποφασιστικής σημασίας για τον ΟΠΑΠ, ελέω των αλλαγών στη φορολογία του Οργανισμού, τόνισε ο κ. Λουρόπουλος CEO του ΟΠΑΠ. Τι είπε για μέρισμα, διαγωνισμό, λαχεία και VLTs.

ΟΠΑΠ: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Το τρίτο τρίμηνο ήταν αποφασιστικής σημασίας για τον ΟΠΑΠ, ελέω των αλλαγών στη φορολογία του Οργανισμού. Πλέον, σε ξεκάθαρο περιβάλλον, η εταιρεία είναι σε θέση να σχεδιάσει τη στρατηγική της με βάση στέρεα επιχειρηματικά κριτήρια, τόνισε ο κ. Λουρόπουλος, CEO του ΟΠΑΠ.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τα Λαχεία, ο ΟΠΑΠ στις αρχές του άλλου μήνα, έως τις 10 Δεκεμβρίου για την ακρίβεια, θα καταθέσει τη δεσμευτική του προσφορά με τα άλλα τρία μέρη της κοινοπραξίας. Η συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία είναι 34%.

Η μερισματική πολιτική του ΟΠΑΠ θα διατηρηθεί στο 50% των καθαρών κερδών και το μέρισμα για τη χρήση θα είναι ανάμεσα στο 35% που είναι το μίνιμουμ και το 50%, που είναι η πολιτική του Οργανισμού. Ωστόσο εφόσον ο διαγωνισμός για τα Λαχεία είναι επιτυχής για την εταιρεία, τότε θα επηρεαστεί και το μέρισμα της μετοχής.

Αναφορικά με τον τεχνολογικό πάροχο και το online gaming, η εταιρεία συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο project, τα σχέδια είναι "πάνω στο τραπέζι" και εξετάζονται οι καλύτερες επιλογές για την εταιρεία. Σύντομα θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τόνισε ο CEO.

Ειδικά, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, ο CEO τόνισε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί τώρα πως και αν θα επηρεάσει τον Οργανισμό. Η ιδιωτικοποίηση είναι μια διαδικασία που μπορεί είναι γρήγορη ή αργή, σημείωσε.

Τα σχέδια για τις παιγνιομηχανές (VLTs) δεν έχουν παγώσει εξαιτίας της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης, δήλωσε ο κ. Λουρόπουλος αν και ουσιαστική απάντηση για το roll out των καταστημάτων και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν έδωσε. Ωστόσο τα σημεία τοποθέτησης των VLTs έχουν επιλεγεί και το μόνο που μένει είναι ο καθαρισμός της σχέσης με τους πράκτορες.

Σε σχέση με τα έσοδα του ΟΠΑΠ από τα παιγνιομηχανήματα έχει προβλεφθεί ότι, αν τα έσοδα υπερβούν ορισμένα όρια, το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη του ΟΠΑΠ θα αυξάνεται από το προβλεπόμενο σήμερα ποσοστό 30% κλιμακωτά και μέχρι κατ’ ανώτατο όριο το ποσοστό 35%.

Για το φόρο επί των κερδών των παικτών, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2013, ο κ. Λουρόπουλος είπε ότι χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις από τις φορολογικές αρχές ενώ αναφορικά με την επίδραση του φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, η εταιρεία τρέχει διάφορα σενάρια για το πώς τελικά θα τα επηρεάσει και πως θα τον διαχειριστεί. Στο τέλος του έτους η εταιρεία θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για τις κοινωνικές παροχές

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο κοινωνικό έργο της εταιρείας. Για την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ, ο CEO του Οργανισμού κ. Λουρόπουλος τόνισε ότι στην επίσκεψη του στην Βουλή των Ελλήνων έδωσε στους βουλευτές μια ανάλυση των δράσεων του ΟΠΑΠ για την κοινωνία.

O CEO του ΟΠΑΠ εξήγησε ότι υπάρχουν όρια στην ικανότητα του ΟΠΑΠ και τα όρια αυτά, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, θα υπάγονται αυστηρά στις εμπορικές επιδόσεις που επιστρέφουν στον ΟΠΑΠ από αυτές τις παροχές.

Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το ποσό που θα δώσει ο ΟΠΑΠ σε κοινωνικές παροχές το επόμενο έτος, ωστόσο η προσέγγιση που θα έχει είναι ξεκάθαρη: θα δώσει λιγότερα και θα ζητάει περισσότερα σε όρους προβολής, marketing και προσδοκώμενων εσόδων από τις κοινωνικές συμμετοχές του.

Ο CEO του ΟΠΑΠ ξεκαθάρισε στους βουλευτές ότι ο Οργανισμός δεν θα αποτελέσει το "τελευταίο καταφύγιο κοινωνικής πολιτικής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v