Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank:Διάλεξη για την ιστορία των νομισμάτων

Διάλεξη με θέμα «Νομισμάτων Ιστορία - Φθιώτιδα» διοργανώνουν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 η Alpha Bank σε συνεργασία με το δήμο Λαμιέων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Alpha Bank:Διάλεξη για την ιστορία των νομισμάτων
Διάλεξη με θέμα «Νομισμάτων Ιστορία - Φθιώτιδα» διοργανώνουν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 η Alpha Bank σε συνεργασία με το δήμο Λαμιέων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου και θα την παρακολουθήσουν μέλη της Γενικής Διεύθυνσης καθώς και στελέχη της τράπεζας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλαμβάνει δύο μέρη: στο πρώτο παρουσιάζεται μια σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα του σημερινού νομού Φθιώτιδας. Σε ειδική προθήκη θα εκτίθενται αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της τράπεζας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός να ενημερωθεί το κοινό για την ιστορία του βασικού συναλλακτικού μέσου και αφετέρου να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα της Φθιώτιδος.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank διαθέτει μια από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v