Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Αντοχές κόντρα στην κρίση

Κερδοφορία ύψους 4 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών που θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ αναμένει για το σύνολο της χρήσης του 2012 η Αττικά Πολυκαταστήματα.

Attica: Αντοχές κόντρα στην κρίση
Κερδοφορία ύψους 4 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών που θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ αναμένει για το σύνολο της χρήσης του 2012 η Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία εμφανίζει αντοχές, δεδομένης της κρίσης που πλήττει το εγχώριο λιανεμπόριο.

Στο δεκάμηνο της τρέχουσας χρήσης το κεντρικό πολυκατάστημα Attica στο Citylink εμφανίζει μειωμένες πωλήσεις της τάξης του 11% συγκριτικά με πέρυσι, διαμορφούμενες σε 54,3 εκατ. ευρώ, ενώ λιγότερες κατά 4% είναι οι πωλήσεις στο αντίστοιχο πολυκατάστημα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, αγγίζοντας τα 26,9 εκατ. ευρώ.

Θετικές κρίνονται οι επιδόσεις του attica στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, καθώς από την έναρξη της λειτουργίας του τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας, μέχρι το τέλος του 2012 οι πωλήσεις του νέου πολυκαταστήματος είναι εφικτό να αγγίξουν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ στην πρώτη πλήρη δωδεκάμηνη χρήση (2013), τα έσοδά του εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 12 εκατ. ευρώ.

Πέραν των προβλέψεων σε επίπεδο τζίρου, τα Αττικά Πολυκαταταστήματα αναμένεται να «προστατέψουν» την κερδοφορία τους, εμφανίζοντας 4 εκατ. ευρώ, ποσό αντίστοιχο με εκείνο της χρήσης του 2011.

Σημειώνεται τέλος ότι η εταιρία διατηρεί υψηλά διαθέσιμα κεφαλαία της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται ως πλεονέκτημα στην παρούσα συγκυρία. Με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός καταρρέει, αλλά και το γεγονός πως αρκετοί εισαγωγείς δεν δύνανται πλέον να εισάγουν, η Αττικά Πολυκαταστήματα εισάγει απευθείας σειρά επώνυμων σημάτων ένδυσης, διατηρώντας αφενός το χαρτοφυλάκιο της ανταγωνιστικό αλλά και κερδίζοντας μερίδιο αγοράς από εκείνους που πλέον αποσύρονται από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v