Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank:Έκτακτη ΓΣ για έκδοση ΜΟΔ έως €150 εκ.

Έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως 150 εκατ. και την παροχή εξουσιοδότησης προς το ΔΣ για ΑΜΚ, συγκάλεσε για τις 3/12 η Alpha Bank.

Alpha Bank:Έκτακτη ΓΣ για έκδοση ΜΟΔ έως €150 εκ.
Έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως 150 εκατ. ευρω και την παροχή εξουσιοδότησης προς το ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω έκδοσης κοινών μετοχών που θα καλυφθεί με μετρητά ή με εισφορά εις είδος και μετατρέψιμων ομολογιών, συγκάλεσε για τις 3/12 η Alpha Bank.

Οι μέτοχοι της Alpha Bank καλούνται να εγκρίνουν σε πρώτη φάση την έκδοση ΜΟΔ ύψους έως 150 εκατ. ευρώ , το οποίο θα καλυφθεί από τη Credit Agricole βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δύο όμιλοι. 

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank:

Προσκαλούνται οι Μέτοχοι της «Alpha Τράπεζα Α.Ε.» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την 3 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Ως θέματα ημερήσιας διάταξης αναφέρονται:
 
1. Έκδοση υπό της Τραπέζης, και διά ιδιωτικής τοποθετήσεως διάθεση προς την Credit Agricole S.A. ή μετ’ αυτής συνδεδεμένη εταιρία, εγχάρτου ομολογιακού δανείου, ποσού κεφαλαίου έως Ευρώ 150 εκατ., μετατρεψίμου υπό του ομολογιούχου σε κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές εκδόσεως της Τραπέζης και εξαγορασίμου υπό της τελευταίας, με παράλληλη κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών (κοινών και προνομιούχων) Μετόχων
της Τραπέζης.
 
Παροχή εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης περί την έκδοση και διάθεση, ως και περί τη συνομολόγηση των ειδικοτέρων όρων, του ομολογιακού δανείου, ως επίσης περί τη διενέργεια των αναγκαίων προς ταύτα υλικών πράξεων και δικαιοπραξιών.

2. Εκχώρηση, αντιστοίχως, εξουσίας υπό της Γενικής Συνελεύσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης: (i) διά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, με την έκδοση και διανομή νέων μετοχών, το ποσό της οποίας (αυξήσεως) θέλει καταβληθεί εις μετρητά ή/και διά εισφοράς εις είδος, και (ii) διά την έκδοση ενός ή πλειόνων ομολογιακών δανείων μετατρεψίμων σε μετοχές εκδόσεως της Τραπέζης.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που, κατά την αρχική συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως δεν
επιτευχθεί η εκ του Νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεως σε οποιοδήποτε θέμα της
Ημερησίας Διατάξεως, θα συνέλθει Πρώτη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την
14 Δεκεμβρίου 2012,
ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 και, επί μη επιτεύξεως κατ’ αυτήν
απαρτίας, Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 27 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα
Πέμπτη και ώρα 10.00, αμφότερες στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v